Kumlucada bu yıl 60 bin fidan

Kumlucada bu yıl 60 bin fidan dikildi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, bu yıl ilçe genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında 60 bin fidan dikildiği bildirildi.
     Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilçe genelindeki ağaçlandırma sahalarında harnup, servi, zakkum çeşitleri olmak 60 bin adet yeni fidan diktiklerini söyledi.
     Ağaçlandırma çalışmalarının Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Orman Tesisi Projesi (YARDOP) çerçevesinde gerçekleştirildiğini anlatan Nur, bu çalışmalarla hem yeni genç hem de yangına dayanıklı bir orman oluşturulduğunu kaydetti.
     Ağaçlandırma çalışmalarını Sarıcasu, Salur, Ortaköy ve Hacıveliler köyleri sınırları içinde gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Nur, Ayrıca Alakır Barajında su korunun azami gelebileceği seviye ile orman arasında kalan bölümünü de ağaçlandırdık. Bu alana 500 adet harnup ve defne fidanı diktik. Böyle hem baraj çevresi yeşillendirildi hem de halkımızın mesire alanı olarak kullandığı alan ağaçlandırılmış oldu dedi.
     Nur, ayrıca Alakır Vadisinde sürdürülen HES alanlarında da ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada bu yıl 60 bin fidan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER