Kuran kurslarında spora yoğun ilgi

Kuran kurslarında spora yoğun ilgi -Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Kuran kurslarındaki öğrencilerin spor yapmasının sağlandığı bildirildi


SAMSUN (A.A) - Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Kuran kurslarındaki öğrencilerin spor yapmasının sağlandığı bildirildi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilk defa bu sene uygulamaya konulan yaz Kuran kurslarında spor etkinliğinin yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.
     Yaz Kuran kurslarına katılan çocuk ve gençlere sporu sevdirmek ve sosyal aktiviteler yoluyla fiziksel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan uygulamanın beklenenin üzerinde ilgi gördüğü ifade edilen açıklamada, Samsun merkez ve ilçelerde toplam 88 kursta uygulanan proje ile 7-18 yaş arası çok sayıda çocuk ve gencin spor yapmasının sağlandığı vurgulandı.
     Açıklamada, Yaz Kuran Kursları Spor Faaliyetleri Koordinatörü Süleyman Demirtaşın ise, şu ifadelerine yer verildi:
     Şu anda proje Samsun genelinde 88 Yaz Kuran Kursunda uygulanıyor ve yoğun ilgi görüyor. İlçe Müftülükleri ile birlikte organize ettiğimiz spor faaliyetlerine şu ana kadar 4 bin civarında öğrenci katıldı. Bu öğrenciler başta futbol, voleybol, badminton, basketbol, hentbol, masa tenisi, güreş, tenis olmak üzere daha bir çok branşta spor yapıyor. Spor yapan bütün öğrencilere Herkes İçin Spor Federasyonu lisansı çıkartılıyor. Bu protokol gereği bir çok Kuran kursuna gerekli olan spor malzemesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderildi. Ayrıca yaz ve kış dönemlerinde kullanılmak üzere 40 tane masa tenisi masası öğrencinin yoğun olduğu merkezi konumdaki cami ve Kuran kurslarına gönderildi. Spor etkinliği cami ve Kuran kurslarının bahçesi ve uygun bir mekanının yanında Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin saha ve salonlarında yapılmaktadır. Antrenör olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinin yanında, beden eğitimi öğretmenleri ve geçtiğimiz haziran ayında Samsunda düzenlenen Badminton 1. Kademe Antrenörlük kursuna katılan 25 imam-hatip çalışmaktadır. Ayrıca başta sadece spor olsun diye başlayan etkinlikler Kuran Kursları arası turnuvaya dönüştü. Başlangıçta İlkadım, Canik, Vezirköprü, Bafra, Terme, Havza gibi ilçelerde camiler arası futbol, badminton, voleybol gibi turnuvalar düzenleniyor.
     Açıklamada, Kuran Kursuna katılan öğrencilerin ve öğretmenlerin uygulamadan memnun oldukları, uygulama ile çocukların Kuran Kursuna devamlılığının arttığı da kaydedildi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kuran kurslarında spora yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER