Kurulan tesis ile mandalinanın değeri arttı

Kurulan tesis ile mandalinanın değeri arttı -Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Vekili Akpınar: Boylanıp paketleme işleminden geçen mandalina neredeyse iki kat daha fazla değer kazanıyor


MUĞLA (A.A) - Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Vekili İsmail Akpınar, kurdukları tesiste boylanıp paketleme işleminden geçen mandalinanın neredeyse iki kat daha fazla değer kazandığını söyledi.
     İsmail Akpınar, yaptığı açıklamada, 2010 yılı sonunda birlik olarak Ortakent-Yahşi beldesinde boylama ve paketleme tesisi kurduklarını, bahçeden gelen mandalinaların makineye girerek önce boylama, ardından paketleme işleminin yapıldığını söyledi.
     Makineye giren ürünün çok değiştiğini belirten Akpınar, Bu makineden geçen ürünün pazar değerinin artacağından yüzde 100 eminim. Umduğumuzdan çok daha güzel verim aldık dedi.
     Narenciye birliği boylama ve paketleme fabrikasına birçok kişinin emek verdiğini, ama belirli insanların daha çok gayret göstermesi sonucu bu noktalara gelindiğini kaydeden Akpınar, şöyle konuştu:
     Fabrikanın bugünkü değeri 1 milyon lira. Birlikten ürün satın almaya gelen tüccarlar makinenin çok gelişmiş olduğunu söylüyor. Biz bu yolda yeniyiz. Bodrum mandalinasının markalaşması yolunda gösterilen çabalar memnuniyet verici. Boylanıp paketleme işleminden geçen mandalina neredeyse iki kat daha fazla değer kazanıyor ve bu da üreticinin yüzünü güldürüyor.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kurulan tesis ile mandalinanın değeri arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER