Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -AK Parti Rize Milletvekili Karal: "Dünyada hiçbir fani, Hz. Peygamber efendimiz kadar sevilmemiş ve Onun kadar ilgi görmemiştir"


RİZE (A.A) - AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, dünyada hiçbir faninin, Hz. Muhammed kadar sevilmediğini ve Onun kadar ilgi görmediğini belirtti.
     Karal, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 14 ve 20 Nisanın huzura ve mutluluğa giden yolda en büyük rehberin ve iftihar tablosu olan Hz. Peygamberin doğum günü olduğunu ifade etti.
     Peygamberler zincirinin son halkasının Hz. Muhammed olduğunu kaydeden Karal, açıklamasını şöyle tamamladı:
     "Dünyada hiçbir fani, Hz. Peygamber Efendimiz kadar sevilmemiş ve Onun kadar ilgi görmemiştir. Onunla, peygamberlik zinciri hem tamamlanmış hem de ilk halkayla bütünleşmiştir. İnsanlık, küfür, kin, intikam, düşmanlık, zorbalık ve zulüm saltanatından Onun Allah katından getirdiği din sayesinde kurtuldu. Şimdi bize düşen yüce kitabımız Kuranı ve Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammedi ve yüce dinimizi doğru bir şekilde anlamak ve anlatmak suretiyle asırların getirdiği yanlış anlayışları ortadan kaldırmak. Müslümanlara yeni bir ilim, yeni bir düşünce, tefekkür ve çalışma aşkı kazandırmaktır. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Rizeli hemşehrilerimin Kutlu Doğum Haftasıtebrik ediyor, haftanın hayırlara vesile olmasını diliyorum."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER