Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: -"Bu topraklarda ve dünyada onurlu yaşamanın yolu, kardeşlikten, kardeşçe yaşamanın yolu da herkesin onurlu olduğu ilkesini kabul etmekten geçtiğine inanıyorum"


ESKİŞEHİR (A.A) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, "Bu topraklarda ve dünyada onurlu yaşamanın yolu, kardeşlikten, kardeşçe yaşamanın yolu da herkesin onurlu olduğu ilkesini kabul etmekten geçtiğine inanıyorum" dedi.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Porsuk Spor Salonunda düzenlenen "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" temalı programda yaptığı konuşmada, "Ben bugün bu topluğa tercümanlık etmek istiyorum. Biz bugün burada, cennetin sermayesi olan binlerce gönülüz. Bu ne büyük bir nimet ki, sevgilerin en güzeline, Aziz Peygamberimize olan sevgiye burada şahitlik ediyoruz" diye konuştu.
     Yılmaz ise günümüzde toplumun kalabalıklaştığını ancak yalnızlaştığına değinerek, "Eskiden insanlar bakardı, arkasından görürdü ama şimdi bakmıyor, seyrediyor hatta sadece göz atıyoruz. Dolayısıyla da yaşlıyı, engelliyi, fakiri, şiddete maruz kalanı görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
     Bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
     "Dini, diyaneti, kabilesi, memleketi hangi topraktan geldiği hiç söz konusu olmadan madem ki insandır, madem ki ülkenin vatandaşıdır, herkes birinci sınıf vatandaştır ve herkes değerlidir. Herkes onurludur. Bu gerçeği biz bin yıllık bir tarih sürecinde yaşamış insanlarız. 600 yıldan beri de Osmanlı ile Balkanlara, Avrupaya taşımış bir milletin evlatlarıyız. Bu topraklarda ve dünyada onurlu yaşamanın yolu, kardeşlikten, kardeşçe yaşamanın yolu da herkesin onurlu olduğu ilkesini kabul etmekten geçtiğine inanıyorum."
     Yunus Emre gibi önde gelen din adamı ve şairin dilinden dökülen kelimelerin, bal mumu gibi aktığını ve gönüllerde taht kurduğuna dikkati çeken Yılmaz, Eskişehirlilerin böyle bir şahsiyetle hemşehri olmalarından dolayı onur duymaları gerektiğini belirtti.
     Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit de bu haftanın insan onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını diledi.
     Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Şaban Ali Ahmet ise şunları kaydetti:
     "Bulgaristanda da Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde gelecek hafta Peygamberimizi anacağız. Peygamberimizi kendi halkımıza anlatacağız. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığımızca yürütülen bütün programları kendi kapasitemiz doğrultusunda örnek alıyor ve bunları ülkemizde uygulamaya çalışıyoruz."
     Konuşmaların ardından program, karilerden Ali Tel, Hafiz Osman, Ekrem Nalbant, İshak Daniş ve Mısırlı İskenderiye Kıraat Şeyhi Muhammed Abdul Bedeviin Kuran-ı Kerimden ayetler okumasıyla devam etti.
     Daha sonra Vali Koçdemir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz ve Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Ahmete plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin - Betül Yürük
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER