Lapsekide verem hastalığı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Lapsekide verem hastalığı bilgilendirme toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekide, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyer ve eğitmenlere verem hastalığı konusunda bilgi verildi.
     İlçe Sağlık Müdürü Dr. Merve Büyükal, eğitimde yaptığı konuşmada, verem olan hastaların nefesleriyle çevreye mikrop saçtığını söyledi.
     Öksürük ve hapşırmayla mikropların yayılabileceğini ifade eden Büyükal, Bu mikroplar havadan sağlam kişinin akciğerine girer. Verem mikrobu eşyalarla, kap-kacakla ya da tokalaşmayla bulaşmaz. Hava yoluyla yayıldığından bu mikrobu her ortamda alabiliriz. Ama havalandırılmayan kapalı ortamlarda bulaşma daha fazla olur dedi.
     Büyükal, hastalığın belirtilerinin öksürük, balgam çıkarma, göğüs ağrısı, gece terlemesi, hafif ateş, iştahsızlık, zayıflama, çocuklarda kilo almama, halsizlik, çabuk yorulma olduğunu belirterek, Bu belirtiler olanlar hemen bir hekime başvurması gerekiyor. Verem mikrobu akciğerde yara yapar, oyuklar açar ve bunlarda öksürüğe olur. Vereme bağlı öksürük uzun sürer ve başka ilaçlarla geçmez diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Lapsekide verem hastalığı bilgilendirme toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER