Lapsekili öğrenciler, 18 Mart törenlerine hazırlanıyor

Lapsekili öğrenciler, 18 Mart törenlerine hazırlanıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin Lapseki ilçesinde öğrenim gören 11 lise öğrencisi, 18 Mart Deniz Zaferi Törenleri için hazırlık yapıyor.
     Öğrenciler törenlerde yapılacak tiyatro oyunu için haftada 3 gün çalışma başlattı.
     Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Gençlik Merkezine kayıtlı Lapseki Atatürk Lisesi ve Lapseki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesinden toplam 11 öğrenci Plevne İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Nihat Duğancı denetiminde çalışıyor.
     Çalışmalar hakkında bilgi veren Duğancı, tiyatronun güzel sanatların insana en yakın ve insanla en fazla iç içe olan dalı olduğunu söyledi. Bu bakımdan tiyatronun aslında hayatın kendisi olduğunu ifade eden Duğancı, şunları kaydetti:
     Gençlerin sosyalleşmesi ve kendilerini ifade etmelerinde çok faydalı bir çalışma alanıdır. Öğrencilerimiz ile birlikte 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili bir oyun çalışmamız sürüyor. 18 Mart Deniz Zaferlerini anlatan bir oyunun çalışmasını yapıyoruz. Çalışmalarımızda öğrencilerimiz çok özverili çalışmaları bizi son derece sevindiriyor. Bu çalışmalarla bir tiyatro ailesi olduğumuzu düşünüyorum. Umarım çalışmalarımız her yıl daha fazla öğrenciyle artar.
     Yapılan çalışmaları izleyerek öğrencilere hediyeler veren Lapseki Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz de Çalışmalar 1,5 aydır devam ediyor. Öğrencilerimiz çok başarılı. Oyun sergilendiğinde çok beğenileceğinden eminim diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapsekili öğrenciler, 18 Mart törenlerine hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER