Lütfiye köyü Gördes Barajından su istiyor

Lütfiye köyü Gördes Barajından su istiyor


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesine bağlı Lütfiye köyündeki Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifinin Başkanı Kemal Çetinkaya, Gördes Barajından köylerine tarımsal amaçlı su alamadıklarını söyledi.
     Kooperatif Başkanı Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 200 nüfuslu köylerindeki 6 bin dekar araziye Gördes Barajından alacakları suya güvenerek 1 milyon lira masraf edip damlama sulama sistemi kurduklarını belirtti.
     Gördes Barajının devreye girmesiyle birlikte köylerine buradan tarımsal sulama amaçlı su verileceğine dair söz verildiğini belirten Çetinkaya, şimdi de barajdaki suyun az olduğu gerekçesiyle, köylerine su verilmediğini anlattı.
     Çetinkaya şunları kaydetti:
     Köyümüzde 1980 yılına kadar Sarıkız pınarlarından kaynayan su ile tarımsal sulama yapılıyordu. Sarıkızın suyu 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası içme suyu amaçlı İzmire verilmeye başladı. O tarihte bizim buradan su almamız ve yeraltına sondaj vurmamız yasaklandı. Durum böyle olunca bizim, Gördes Barajı yapılıncaya kadar Demirköprü Barajından temin edilen suyla sulama yapmamız istendi. Bu konuda karar alındı ve resmi gazetede yayımlandı. 32 yıldır Demirköprü Barajından sulama yapıyoruz.
     Gördes Barajı devreye girdi. Yetkililer buradan su vereceklerini ifade etti. Bizde Gördes Barajından su alacağız diye, 6 bin dekarlık araziye devlet-vatandaş işbirliğiyle damlama sulama sistemi kurduk. Barajdan gelecek cazibeli suyun yönünü de arıtma tesisine çevirdik. Tüm bunlar için 1 milyon lira masraf ettik. 2 yıl oldu ancak hala su alamıyoruz. Demirköprü barajından gelen suyu kanaldan pompa ile çektiğimiz için her ay 50 bin lira elektrik faturası ödüyoruz. Gördes barajından gelecek su cazibeli bir şekilde geleceği için böyle bir masrafımız olmayacak.
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Lütfiye köyü Gördes Barajından su istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER