Macar Büyükelçisinden Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Macar Büyükelçisinden Büyükşehir Belediyesine ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ile Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
     Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ ev sahipliği yaptı. Kendilerini kabul ettiği için Başkan Vekili Altuntuğa teşekkür eden Büyükelçi Hovari, Kayseriye ikinci kez geldiğini belirterek, "Bu ziyaretim sayesinde şehrinizi daha yakından tanıma fırsatı buldum ve anladım ki Kayseri, tarih boyunca hep önemli bir merkez olmuş, harika bir şehir" dedi.
     Kayseri ile Macaristanın üçüncü büyük şehri olan Miskolc arasında kurulacak kardeş şehir ilişkilerine de değinen Hovari, Kayseriden bir heyeti incelemelerde bulunmak üzere Macaristana davet etti.
     Altuntuğ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuklarına Kayseri Büyükşehir Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Kültür Yolu hakkında bilgi verdi.
     Ziyaretin sonunda Altuntuğ, Hovariye günün anısına Osmanlı motifleriyle süslenmiş tabak ve Kayseri tanıtım kitabı hediye ederken, Büyükelçi ise Altuntuğa plaket, kitap ve çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
    
     Yayıncı. Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Macar Büyükelçisinden Büyükşehir Belediyesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER