Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovari, DPÜyü ziyaret

Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovari, DPÜyü ziyaret etti


KÜTAHYA (A.A) - Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, bir takım temaslarda bulunmak için geldiği Kütahyada Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslanı ziyaret etti.
     Rektörlük binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Hovari, Türkiye ile ilişkilerin yükselme döneminde olduğunu ve bu güzel dostlukların gelişerek devam edeceğini söyleyerek İlişkilerimiz her alanda olmalı. Ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim konularında birbirimizden yararlanmalıyız dedi.
     Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan da, Macaristanı ve Macarları tarihten gelen dostlukla sevdiklerini belirterek, Bu dostluğumuz gelişerek daha devam edecektir. belediyemizle Pecs Belediyesi, üniversitemizle ile Pecs Üniversitesi arasında ilişkiler bundan sonra daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum diye konuştu.
     Ziyarette, Pecs Üniversitesi ile DPÜ arasında Erasmus öğrenci değişim projesi kapsamında mühendislik, güzel sanatlar ve idari bilimler alanında öğrenci değişim anlaşması imzalandı.
     Daha sonra Prof. Dr. Karaaslan, Macaristan heyetine çini tabak hediye etti.
     Ziyarete, Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava, Pecs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kobal Koknes, Türk Kültür Ateşesi Victor Matis, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğanda yer aldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovari, DPÜyü ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER