Malatyada ailelere Çocukla İletişim ve Ailede

Malatyada ailelere Çocukla İletişim ve Ailede Sabır semineri verildi


MALATYA (A.A) - Malatyada ailelere Çocukla İletişim ve Ailede Sabır semineri verildi.
     Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezince (MADEM), Abdullah Gül Parkındaki hizmet binasında verilen seminerde konuşan MADEM koordinatörü Recep Bulut, çocukla iletişimin, çocuğun takdir ve teşvik edilmesinin önemine değindi.
     Bulut, Küçük yaşlardan itibaren çocuğun olumlu davranışlarını takdir etmek hem çocuğu mutlu eder hem de bu olumlu davranışların sürmesini sağlar dedi.
     Çocuğa her yaptığı olumlu davranışın sonucunda sürekli maddi ödüller vermenin doğru olmadığına işaret eden Bulut, çocukla sevdiği şeyleri paylaşmanın, sözle takdir etmenin, takdir belirten bir dokunuş, sıcak bir kucaklama, parka götürme gibi birlikte ortak şeyler paylaşmanın daha etkili olacağını belirtti.
     Bulut, ebeveynlere çocuğun davranışını anlamaya çalışmaları, ihtiyaçlarının farkına varmaları önerisinde bulundu.
     Çocuğunuzu tanıyın diyen Bulut, ailelere, davranışlarında daima güvenli ve tutarlı olarak hareket etmelerini tavsiye etti.
     Ailede Sabır konulu semineri veren Yazar Yakup Alnıak ise, ailede birlikteliğin korunmasında ve mutlu bir şekilde aile saadetinin sürdürülmesinde en önemli faktörün aile üyelerinin birbirleriyle iyi ilişkiler kurmaları ve birbirlerine karşı sabır göstermeleri olduğunu anlattı.
     Sabrın bütün erdemlerin temeli olduğuna vurgu yapan Alnıak, Sabır, insanın tabiatına tamamen zıt saldırılar karşısında, haklı olduğu, karşı çıkma gücü ve cesareti olduğu halde, rahatlıkla sessiz ve hareketsiz kalabilmesidir dedi.
     Alnıak, kişinin sabırlı olmasının yanı sıra, başkalarına da sabrı tavsiye etmesinin gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada ailelere Çocukla İletişim ve Ailede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER