Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Halk Sağlığı Müdürlüğü takımı şampiyon oldu


MALATYA (A.A) - Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar ve Yardımlaşma Derneği (Malatya YADER) Erkek Yetiştirme Yurdu hocalarından merhum Turgut Ekici anısına düzenlenen 2. Futbol Turnuvasının şampiyonu Halk Sağlığı Müdürlüğü oldu.
     Malatyada 10 takımın katıldığı turnuvanın final maçı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile MİAD Sevgi Evleri arasında yapıldı. Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, İl Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler ile bazı kurum müdürlerinin de izlediği karşılaşmada, Halk Sağlığı Müdürlüğü takımı MİAD Sevgi Evleri takımını 3-2 yenerek şampiyonu oldu.
     Halk Sağlığı Müdürlüğü takımına kupasını Vali Yardımcısı Erdinç verdi.
    
     -Köylülere budama metotları anlatıldı-
    
     Sütlüce köyündeki üreticilere, meyve ağaçlarıyla bağlarda yapılan budama metotları anlatıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Veriler Şubesi uzmanları Oktay Taner ile Necdet Cansunar ve Sütlüce Köyü tarım danışmanı Gülten Gündem, köylülere elma, kiraz, şeftali, armut ve bağda budama yöntemlerini gösterdi.
     Üreticilere fidan dikiminden ürün alınana kadar geçen süreçte yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitimde, uygun budama yöntemleri, genç kısırlık döneminin kısa geçmesinin sağlanması, yıllara göre bakım çalışmaları, budama biçimleri konusunda bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER