Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya

Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Gündük ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Bülbül, açıklamalarda bulundu


MALATYA (A.A) - Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
     Gündük ve Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği Malatya Şubesinde düzenledikleri basın toplantısında, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Gündük, Ankarada yaptığı açıklamadan dolayı bir gazetenin kendisini hedef gösterdiğini savundu. Ankaradaki basın açıklamasında Alevi toplumu meşru savunma hakkını elde etmiştir. Bizi Zülfikar kuşanmaya zorlamayın dediği için hedef gösterildiğini ileri süren Gündük, sözlerini tekrarladı.
     Engin Gündük, bu tür bir basın açıklamasını Sürgüde de yapabileceklerini ancak sağduyulu davranarak böyle bir şeye girişmediklerini söyledi.
     Bülbül de Evli ailesinin güvenliğini sağduyulu herkese emanet ettiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER