Malatya Valisi Saran:

Malatya Valisi Saran: -Malatya Türkiyenin en hızlı sanayileşen ili oldu


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatyanın Türkiyenin en hızlı sanayileşen ili olduğunu belirtti.
     Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Saran, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Saran, Malatyada sanayi alanında yaşanan gelişmelerde kendilerinin de payının olduğunu vurguladı.
     Malatyanın hızla sanayileştiğine dikkati çeken Saran, şöyle konuştu:
     Valilik görevini tamamlayarak 31 Ağustos itibariyle ayrılacağız. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını ziyaretler babında Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ediyoruz. Malatyada bulunduğum süre içerisinde kendileriyle her zaman iyi diyalog içinde oldum. MTSO yediden yetmişe tüm Malatya halkına hizmet eden, Malatyanın ticaret ve sanayisinin gelişmesi için güzel faaliyetler yürüten bir sivil toplum örgütüdür. Malatya sanayi ve ticaret yönünden gelişmekte olan bir kent. Özellikle son birkaç yıl içerisinde buradaki sanayi faaliyetlerinde, sanayi istihdamında faaliyete geçilmesinde çok ciddi adımlar atıldı. Malatya Türkiyenin en hızlı sanayileşen ili oldu. Burada bizlerin de gösterdiği gayretin önemli bir rolü var. Pek çok sanayiciyi buraya davet ettik. Ben burada bulunduğum süre içerisinde gösterdikleri alaka ve yakın işbirliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
     MTSO Meclis Başkanı Sami Payza da Saranın görev süresi boyunca kendilerine yakın ilgi gösterdiğini belirterek, Biz de sayın valimize geldiği günden beri bizlere olan desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yeni görevlerinde de başarılar diliyoruz. Odamızın yeni binasının açılışında da kendilerini aramızda görmek istiyoruz dedi.
     Öte yandan, Saran, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda ajans personeliyle bir araya gelerek, veda ziyaretinde bulundu.
     Saran, çalışmalarıyla yaklaşık 2,5i buçuk yılı geride bırakan Fırat Kalkınma Ajansının güzel işler başardığını ifade ederek, Fırat Kalkınma Ajansı, mevcut kalkınma ajansları arasında yaptığı hizmetlerle önemli bir yer edinmiştir. Ajansımızın bölgemizde gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin bundan sonraki süreçte devam etmesini temenni ediyorum diye konuştu.
     Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva da ajansın kuruluş aşamasından günümüze kadar geçen süreçte Vali Saranın büyük desteklerinin olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Valisi Saran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER