Manisada posta güvercinleri mesir macunu taşıdı

Manisada posta güvercinleri mesir macunu taşıdı -Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 güvercin, ayaklarına bağlanan mesir macunlarını sahiplerine ulaştırdı


MANİSA (A.A) - Manisada Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yaklaşık 300 posta güvercini, ayaklarına bağlanan mesir macunlarını sahiplerine taşıdı.
     Manisa Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği işbirliği ile Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte, aralarında Manisa ve İzmir bölgesine özgü Hünkari cinsinin de bulunduğu 300e yakın güvercinin ayaklarına mesir macunu bağlandı. Törenle salıverilen güvercinler, mesir macunlarını sahiplerinin beklediği yuvalarına ulaştırdı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, mesir macunu ve bölgeye has Hünkari güvercinlerinin tanıtımını yapmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.
     Hünkari güvercinlerinin Osmanlı İmparatorluğu döneminde Manisanın Şehzade Sarayında yetiştirildiğini, 1800lü yıllardan itibaren yurt dışına gönderilmesine izin verilmesiyle dünyaya yayıldığını anlatan Karaköse, bu güvercinleri birer kültürel miras olarak gördüklerini kaydetti.
     Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Başkanı İlyas Eğriboyun ise güvercinlerin her birinin ayağında kimlik bilgilerinin bulunduğunu, dijital okuyucularla güvercinin tüm bilgilerinin görülebildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Manisada posta güvercinleri mesir macunu taşıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER