Manisa ve Uşak itfaiyesi ile AFAD

Manisa ve Uşak itfaiyesi ile AFAD ekiplerine dalış eğitimi


MANİSA (A.A) - Manisa Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksinde bulunan İl Gençlik Spor Dalış Merkezinde, Manisa ve Uşak itfaiyeleri ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerine aletli dalış eğitimi verildiği bildirildi.
     Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Uçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında yapılan Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksinde bulunan dalış merkezinin 2006 yılından beri faaliyet gösterdiğini ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından tescil edilen merkezde her seviyede aletli dalış eğitiminin verildiğini belirtti.
     Müdürlükleri bünyesindeki kompleks ve dalış merkeziyle Manisada sualtı ve su sporlarını tanıtmayı ve sevdirmeyi, sporcular yetiştirmeyi temel amaç edindiklerini ifade eden Uçak, dalış merkezinin bu amaçlar dışında, ihtiyaç duyulan su altı arama kurtarma ekiplerinin yetişmesine hizmet verdiğini dile getirdi.
     Uçak, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 450 vatandaşın dalış eğitimi aldığı merkezde, Manisa ve Uşak itfaiyeleri ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerine aletli dalış eğitimi verildiği kaydetti.
     Arama kurtarma çalışmalarına yetişmiş personelleriyle katkı vermek amacıyla bakanlık talimatıyla il müdürlükleri bünyesinde de kısa adı GESKUT olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Timi kurulduğunu belirten Uçak, ekip bünyesinde doğal afet arama kurtarma, dağ arama kurtarma ile sualtı arama kurtarma olmak üzere üç farklı uzmanlık eğitimine sahip ekipler bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisa ve Uşak itfaiyesi ile AFAD Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER