Marmarabirlik, üreticilerine 25 milyon lira daha

Marmarabirlik, üreticilerine 25 milyon lira daha ödeme yapacak


BURSA (A.A) - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 25 milyon 328 bin lirayı ortaklarımızın banka hesaplarına yatırdık. Üreticiye kalan borcumuz ise 25 milyon 328 bin lira. Bu ödemeyi de daha önce açıkladığımız gibi 17 Mayısta yapacağız dedi.
     Marmarabirlikten yapılan açıklamada, kampanya boyunca toplam 137 milyon lira değerinde 44 bin 500 ton sofralık zeytin alan ve bu bedelin yüzde 60ını peşin ödeyen Marmarabirlikin, üretici ortaklarının hesaplarına 25 milyon lira daha yatırdığı belirtildi.
     Yüksek bedele rağmen üreticiye ödemeyi, kredi kullanmaksızın öz kaynaklarla yaptıklarını ifade eden Asa, 25 milyon 328 bin lirayı ortaklarımızın banka hesaplarına yatırdık. Cuma günü çekebilecekler. Üreticiye kalan borcumuz ise 25 milyon 328 bin lira. Bu ödemeyi de daha önce açıkladığımız gibi 17 Mayısta yapacağız dedi.
     Üreticilere gübre dağıtımının sürdüğünü kaydeden Asa, gübre dağıtımında kredi limitlerinin, ortakların son 3 yılda kooperatiflerine teslim ettikleri ürün miktarına göre belirlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ortak üreticilerimize gübre dağıtımımız da sürüyor. Gübre dağıtımında kredi limitleri de, ortaklarımızın son üç yılda kooperatiflerine teslim ettikleri ürün miktarına göre belirleniyor. Marmarabirlikin gübre dağıtımı uygulaması, kimyevi gübre piyasasına da bir denge getirdi. Talebin yoğun olduğu bir dönemde uygun fiyatla ve ürüne endeksli ödeme nedeniyle gübre fiyatlarının yükselmesini de önlemiş oluyoruz.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Marmarabirlik, üreticilerine 25 milyon lira daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER