Marmarabirlik Malezya pazarında

Marmarabirlik Malezya pazarında -Birliğin Malezya ile ihracat yaptığı ülke sayısı 41e ulaştı -Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: Marmarabirlike 41 kere maşallah dedirten gelişmeler yaşıyoruz


BURSA (A.A) - Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticilerinden Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Malezyaya ihracata başladı. Malezya ile Marmarabirlikin ihracat yaptığı ülke sayısının 41e çıktığı bildirildi.
     Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, son yıllarda Ar-Ge çalışmalarıyla ürün çeşitliliğini artıran birliğin, ihracat yaptığı ülke sayısını Malezya ile 41e çıkardığını belirtti.
     Asa, toplamda Marmarabirlik tarihinin en yüksek bedelli ürün alım kampanyasını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şimdi ise bütün dikkatlerini pazarlamaya çevirdiklerini söyledi.
     İhracat yaptıkları 41. ülke olan Malezyanın ardından, anlaşmaları yapılan Arnavutluk ve Nijeryaya da yakında sevkıyata başlayacaklarını bildiren Asa, Marmarabirlike 41 kere maşallah dedirten gelişmeler yaşıyoruz dedi.
     Asa, yönetim olarak temel politikalarının, ortak üreticilerden her kampanya döneminde daha fazla ürün alıp, daha fazla satmak olduğunu belirterek, Bu amaç doğrultusunda pazarlamaya büyük önem veriyoruz. İç satışların artırılmasının yanı sıra özellikle de Avrupaya ihracatı artırmak, öncelikli hedeflerimiz arasında. Yılbaşından itibaren değiştirdiğimiz Avrupa bayilik sisteminin meyvesini de şimdiden almaya başladık görüşünü kaydetti.
     Yenilikçilik, ürün çeşitliliği, tüketicinin ürüne kolay ve hızlı ulaşabilmesi gibi konularda da kendini geliştiren birliğin, dış pazarlardan daha çok pay alabilmek için sofralık zeytinde tuz oranını yüzde 2,5in altına düşürdüğünü hatırlatan Asa, şöyle devam etti:
     Ürün ve ambalaj çeşitliliğimizi, kullandığımız 300den fazla barkod göstermektedir. Tüketiciye bol seçenek sunmak için de entegre tesislerimizde sürekli yeni yatırımlar ve yenilemeler yapıyoruz. Ar-Ge faaliyetleriyle, yeni markalarla hem sofralık zeytin hem de zeytinyağında pazardan daha fazla pay almanın yollarını arıyoruz.
    
     -Yeşil ile Siyahın Düeti-
    
     Asa, Marbir markasıyla farklı tüketici gruplarına ulaşmayı hedeflediklerine de değinerek, Marbir, Marmarabirlikin kendisiyle yarışacağı bir marka olma yolunda ilerliyor. Bu marka ile farklı mecralarda, farklı tüketici gruplarına hitap ediyoruz. Ayrıca, ürün çeşitliliğine son örneğimiz, Yeşil ile Siyahın Düeti adı altında bir ambalajda piyasaya sunmak üzere olduğumuz yeşil ve siyah zeytinin bir arada bulunduğu ambalaj. Bu düeti, tüketicilerimizin çok beğeneceğini umuyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Marmarabirlik Malezya pazarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER