Mavi kapaklar, bir engelliye daha umut

Mavi kapaklar, bir engelliye daha umut oldu


KONYA (A.A) - Mavi kapaklar, Seydişehirde bir engelliye daha umut oldu.
     Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, bedensel engelli Hümeyra Kayaya tekerlekli sandalyesini teslim etti.
     Kaya ve ailesinin sevinci ise görülmeye değerdi. Tekerlekli sandalye teslim töreninde zabıta müdürlüğü ekipleri ile engeli olan birey proje sorumlusu Ümmügülsüm Balcı ve Avrupa Birliği Koordinatörü Filiz Şahinde hazır bulundu.
     Bedensel engelli Hümeyra Kayanın rahatsızlığı ve geçirdiği ameliyatlarla ilgili bilgi alan başkan Abdulkadir Çat; Siz anne ve baba olarak üzerinize düşen görevi yerine getiriyorsunuz. Minik kızımızın geçirdiği operasyonlar çok önemli. Allah sizlerden razı olsun. Bu sadece bir annelik bir babalık görevinden ziyade bizim dinimiz ve inancımız gereği emredilen bir durum. Bunu bir sınav olarak göreceğiz. Hiçbirimizin engelli olmayacağına dair bir kaide yok. Biz bu dünya güzeli kızımızın her zaman isteği arzusunda yanında olacağız dedi.
     Kızının kendi isteği ile dünyaya engelli olarak gelmediğini ifade eden baba Mustafa Kaya; Hiç kimse engelli olmak istemez. Şu an çok mutluyuz. Duygularımı anlatamıyorum herkese teşekkür ediyorum. Kızım böyle olması onu hiçbir zaman ekilemiyor çok büyük mücadelesi ve azmi var şeklinde konuştu.
     Hümeyra Kaya törenin ardından başkan Abdulkadir Çat tarafından uğurlandı. Başlatılan proje kapsamında Seydişehir belediyesi ve kontur firmasını destekleriyle Su Hayattır, Kapak Bizim Hayatımız kampanyasında 4 engelli birey tekerlekli sandalye sahibi oldu.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Mavi kapaklar, bir engelliye daha umut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER