Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi

Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi Özevin: Türkiyede mayınlar ve savaş artığı patlayıcılar temizlenmedikçe acılar ve kayıplar sona ermeyecek


BATMAN (A.A) - Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi Hülya Özevin, Türkiyede mayınlar ve savaş artığı patlayıcılar temizlenmedikçe acılar ve kayıpların sona ermeyeceğini söyledi.
     Özevin, 4 Nisan Uluslararası Mayın Bilinci Geliştirme Günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında, Türkiyenin Mayın Yasaklama Anlaşmasına taraf devlet olduğunu, 2004 yılı ile 2011 yılları arasında resmi bilgilere göre 3 günde bir, 1 kişi kara mayınları nedeniyle ya yaşamını yitirdiğini ya da yaralandığını belirtti.
     Türkiye nüfusuna göre her 75 kişiye, mayınlı illerin nüfusuna göre ise, her 10 kişiye bir mayın düştüğünü savunan Özevin, şöyle konuştu:
     Türkiyede mayınlar ve savaş artığı patlayıcılar temizlenmedikçe acılar ve kayıplar sona ermeyecek. Barış sürecinin başladığı bu günlerde mayın ve savaş artığı patlayıcıların temizliği için kaybedilecek değil yıllar tek bir günümüz bile yok. Savaşın sona erdiği Kamboçya, Vietnam, Laos, Bosna, Irak ve daha pek çok ülkede mayınlar ve ve savaş artığı patlayıcılar nedeniyle hala binlerce insan ölüyor, yaralanıyor.
     Açıklamada, Batmanda terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının 31 Temmuz 2010 günü patlatılması sonucu hayatını kaybeden İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Başkanı Sadi Özdemir ile kardeşleri Salih Özdemir, Sofi Özdemir ve Batman Barosu eski Başkanı Sedat Özevinin fotoğraflarının yer aldığı pankart taşındı.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER