Mersinde turizm sezonu açılışı

Mersinde turizm sezonu açılışı -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -"Nasıl bugün Eyfel denince Paris, piramitler denince Mısır, Taç Mahal denince akla Hindistan geliyorsa, çok yakın bir sürede Kızkalesi ve Mersin denince de akla Türkiye


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Nasıl bugün Eyfel denince Paris, piramitler denince Mısır, Taç Mahal denince akla Hindistan geliyorsa, çok yakın bir sürede Kızkalesi ve Mersin denince de akla Türkiye gelecek" dedi.
     Çağlayan, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde düzenlenen "Mersin Turizm Sezonu Açılışı" töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyede turizmin gün geçtikçe geliştiğini söyledi.
     Ekonomiye katma değer sağlayan önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu belirten Çağlayan, şöyle konuştu:
     "1980de Türkiyeye gelen turist sayısı sadece 1 milyondu. 2002 yılında partimiz iktidara geldiği zaman bu sayı 13 milyonu buldu. Türkiyenin turizmden elde ettiği gelir ise daha önce sadece 8,5 milyar dolardı. Şimdi şükürler olsun Türkiye turizmde dünyaya kafa tutan bir ülke haline geldi. Türkiye, 2012 yılında 31 milyon 800 bin turistin ziyaret ettiği bir ülke olmuştur. Tarihimizde ilk defa bu kadar insan Türkiyeye turizm amaçlı geldi. Ülkemize gelen insanlar ekonomimize 30 milyar dolar gelir getirmiştir. Bu bizim tarihimiz de bir ilk. Bu gelişmeler Türkiyeyi Avrupada dördüncü, dünyada altıncı büyük turizm destinasyonu haline getirmiştir."
     Türkiye ekonomisinin de gün geçtikçe ilerlediğini belirten Çağlayan, ekonominin de turizmin de gelişmesinde en büyük faktörün ülkedeki siyasi istikrar ve güven ortamı olduğunu vurguladı.
     Çağlayan, Mersindeki turizm faaliyetlerine de değinerek, şöyle devam etti:
     "Mersin, Antalyadan sonra Türkiyenin en büyük kitle turizm merkezi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarına geçmiştir. Mersin 34 binden fazla yatak kapasitesiyle turistlere hizmet vermektedir. Akdeniz Sahil Yolu Projesi konusunda biraz gecikme oldu. Bu konuda hesap etmediğimiz gelişmeler oldu. Bilhassa dünya ekonomisindeki yaşanan olumsuz gelişmeler, Türkiye ekonomisinin belkide büyümesi gerekenden daha az büyümesine neden oldu. Buna rağmen Avrupanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olduk. Arkasından ister istemez ülkemizin çok önemli kaynaklarını Van depremine sarf etmek zorunda kaldık. Bunun gibi bazı sebeplerden dolayı projelerimizde aksamalar oldu. Ama bu projeler en kısa sürede tamamlanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."
     Mersini dünyada tanınır hale getirecek tesisleri yapacaklarını dile getiren Çağlayan, "Nasıl bugün Eyfel denince Paris, piramitler denince Mısır, Taç Mahal denince akla Hindistan geliyorsa, çok yakın bir sürede Kızkalesi ve Mersin denince de akla Türkiye gelecek. Mersin, Kızkalesindeki yeni aydınlatma projesiyle turizmde yeni bir ufka, yeni bir renge kavuşacak" dedi.
     Bakan Çağlayan, daha sonra Kızkalesi Işıklandırma Projesinin açılışını yaptı. Bu sırada, hava fişek gösterisi ve aydınlatma gösterisi Kızkalesini renklendirdi.
     Kızkalesi manzaralı fotoğraf çektiren Çağlayan, daha sonra düzenlenen yemekte davetlilere Yemen Türküsünü söyledi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde turizm sezonu açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER