Mersinde yapılması planlanan nükleer santral

Mersinde yapılması planlanan nükleer santral -Akkuyu Nükleer Santralinin inşaat işlerinin yüzde 95inin Türk, yüzde 5nin ise Rus şirketleri tarafından yapılacağı bildirildi


MERSİN (A.A) - Mersine yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralinin inşaat işlerinin yüzde 95inin Türk, yüzde 5nin ise Rus şirketleri tarafından yapılacağı bildirildi.
     Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi Bilgilendirme Bürosundan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, santralın inşaat aşamasında yerli firmalar ve Türk personel çalışacak.
     Santralin inşaat işlerinin yüzde 95ini Türk şirketleri, yüzde 5ni Rus şirketleri tarafından yapılırken, montaj işlerinin yüzde 40ı Türk şirketleri, yüzde 60ı Rus şirketleri ve üçüncü ülkeler tarafından yapılacak.
     Malzeme ve ekipmanların tedarikinin yüzde 60ını Rus şirketleri, yüzde 20sini üçüncü ülkeler, yüzde 20si Türk şirketleri üstlenecek.
     İşletilmesinde yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilirken, planlı bakım onarım döneminde ise bu sayıya ek olarak bin 200 kişi daha istihdam edilecek.
     Başlangıç maliyeti 20 milyar dolar olan projenin maliyetinin tamamı proje şirketi aracılığıyla Rusya tarafından üstlenilirken, santralin yaklaşık yüzde 50 oranındaki iş hacmini de Türk müteahhit ve iş adamlarınca karşılanacak.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Mersinde yapılması planlanan nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER