Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk:

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: Eğer Türkiye Kürt sorununu çözerse inanıyorum ki Orta Doğuda çok güçlü bir devlet, çok saygın bir devlet ve Orta Doğu içinde çok önemli bir model olur


OSMANİYE (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Eğer Türkiye Kürt sorununu çözerse inanıyorum ki Orta Doğuda çok güçlü bir devlet, çok saygın bir devlet ve Orta Doğu içinde çok önemli bir model olur dedi.
     Türk, BDP Osmaniye 2. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, barışçıl sürecin kalıcı bir hale gelmesi için Türkiyede barışa ve demokrasiye inanan, halkların eşitliği ve kardeşliğini esas alan insanların, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin barış sesini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.
     Bugün Kürt meselesi artık Türkiyenin meselesi olmaktan çıkmıştır, Kürt meselesi Orta Doğunun meselesidir diyen Türk, şöyle konuştu:
     Çünkü Orta Doğuya baktığımızda bugün 40 milyon Kürt, 4 ayrı parçada yaşamaktadır. Bu nedenle Kürt meselesini görmemezlikten geldiğiniz zaman Orta Doğuya da barış getiremezsiniz. Bugün 4 parçada yaşayan Kürtler de adalet, eşitlik ve özgürlük arayışı içindedir. Bu nedenle Kürt meselesini çok kapsamlı, çok geniş bir sorun olarak önümüze koymalıyız, tartışmalıyız. Şimdi 40 milyon Kürt Orta Doğuda özgür olmadığı zaman Orta Doğuya nasıl istikrar gelir, gelmesi mümkün değil. Eğer Türkiye Kürt sorununu çözerse inanıyorum ki Orta Doğuda çok güçlü bir devlet, çok saygın bir devlet ve Orta Doğu içinde çok önemli bir model olur. Ama o milliyetçi reflekslerle hareket ederse Orta Doğudaki gücünü de kaybeder ve Orta Doğuda bir kaosun büyümesinin de nedeni olur.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER