Merzifon Belediye Başkan Aydınlı:

Merzifon Belediye Başkan Aydınlı: -Kızlar Mektebinin projesini Kültür Bakanımız Ömer Çelike arz ettik


AMASYA (A.A) - Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, Kızlar Mektebinin projesini Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelike sunduklarını söyledi.
     Aydınlı, yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Amasya İl Başkanı Faik Osman Salman ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çeliki makamında ziyaret ettiklerini belirtti.
     Kızlar Mektebinin projesini Kültür Bakanımız Ömer Çelike arz ettik diyen Aydınlı, Kızlar Mektebinin restoresinin tamamlanmasının ardından Belediye tarafından takip edilen eserlerin tamamının restore edilerek gün yüzüne çıkarılmış olacağını hatırlattı.
     Aydınlı, şunları kaydetti:
     Kültür Bakanımız Sayın Ömer Çeliki makamında ziyaret ettik. Ziyaretimizde Kızlar Mektebinin restore projesini Sayın Bakanımıza arz ettik. Merzifonumuzda kendi haline bırakılmış tarihi eserlerimizi bir bir eski şanına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizin takip ettiği eserlerden sadece 1 tane eserimizin restoresi kalmıştı, o da Kızlar Mektebi idi. Eserin restore projesini belediye olarak yaptırdık. Proje tamamlanarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan geçti. Projede müze, konferans salonu, kütüphane gibi bölümler bulunuyor.
     Aydınlı, 150 yıl önce Amerikalı misyonerler tarafından yaptırılan ve halk arasında kilise olarak bilinen Kızlar Mektebinin restore edilerek hizmete sunulmasının ardından, ilçedeki tarihi evlerin restorasyonuna ağırlık vereceklerini de aktardı.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Merzifon Belediye Başkan Aydınlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER