MEÜde akademik yıl açılışı

MEÜde akademik yıl açılışı -Vali Güzeloğlu: -Bilgiyi kullanan olmaktan ziyade, üreten bir toplum olmak zorundayız -Rektör Prof. Dr. Aydın: -2013-2017 stratejik planımızın hayat bulmasıyla kent ve çevre dostu bir üniversi


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bilgiyi kullanan olmaktan ziyade, üreten bir toplum olmak zorundayız dedi.
     Vali Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) akademik yıl açılışı nedeniyle Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenen törendeki konuşmasında, Türkiyenin bilimin ışığında büyüme gerçekleştirdiğini söyledi.
     Üniversitelerin karanlığa yakılan bir ışık olduğunu ifade eden Güzeloğlu, Ülke olarak bizi hedeflerimize ulaştıracak olan eğitimdir. Bu görevi de bilim yuvası olan üniversiteler gerçekleştirmektedir. Bilgiyi kullanan olmaktan ziyade, üreten bir toplum olmak zorundayız. Ancak bilgiyi ürettiğimiz zaman teknolojik anlamda ithal ettiğimiz ürünleri ihraç edebilir hale geliriz diye konuştu.
     Açılışa katılan bilim insanlarından uygulamaya yönelik araştırmalar yapmasını isteyen Güzeloğlu, Çalışmalarınız kütüphanelerin tozlu sayfalarında kalmasın. Sürekli olarak başvurulabilecek, ülkemizi kalkındıracak araştırmalar olsun. Böylelikle hedeflerimize ulaşmamız daha da kolaylaşacaktır dedi.
     Rektör Prof. Dr. Süha Aydın da, üniversitenin kurulduğu Çiftlikköy Yerleşkesinin 20 yıl önce çorak bir arazi olduğunu belirtti.
     MEÜnün ulusal ve uluslararası alanlarda örnek olmayı kendine ilke edindiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:
     2013-2017 stratejik planımızın hayat bulmasıyla kent ve çevre dostu bir üniversite kimliğimiz daha fazla ifade bulacaktır. Kaliteden ödün vermeden, öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle başarı grafiğimizi yükseltme cabasındayız. Daha iyiyi ve güzeli hep birlikte başaracağımız inancındayım.
     Konuşmaların ardından Dedeman Antalya Hotel ve Coonvention Center Genel Müdürü Ahmet Doğangün Üniversiteler ve Girişimcilik konulu açılış dersi verdi.
     MEÜ Akademik Oda Orkestrasının dinleti sunduğu törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber MEÜde akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER