Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Tokatın Niksar ilçesinde resim ve maket sergisi açıldı


TOKAT (A.A) - Niksar ilçesinde Mevlit Kandili dolayısıyla Hz. Muhammedin hayatını anlatan maket ve resim sergisi açıldı.
     Niksar Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneğince (NASİAD) Petrol Meydanında bir iş yerinde açılan sergide Hz. Muhammed ile Topkapı Sarayında muhafaza edilen kutsal emanetlere ait resimler ile Kabe maketinin yanı sıra çok sayıda dini tema sergileniyor.
     NASİAD Başkanı Yunus Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Sergiyi yaklaşık bir ay süren çalışma sürecinde hazırladık. Köpük, alçı ve boyalarla şekillendirerek bu hale getirdik. Mekke ve Medinenin coğrafi haritalarından faydalanık. Savaş maketlerimiz tamamen kurgudur. Sergimiz vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor dedi.
     Sergiyi gezen Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat ise Bu maketler birebir ölçüler esas alınmak suretiyle yapıldı. Bu maketleri yapan arkadaşları tebrik ediyorum, hepsi birbirinden güzel diye konuştu.
     Açılışa, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar İlçe Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız ile davetliler katıldı.
     Sergi, 31 Ocaka kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER