MHP Adana Milletvekili Yılmaz:

MHP Adana Milletvekili Yılmaz: Kamu yatırımlarında Adana diğer illere göre çok geride kaldı


ADANA (A.A) - MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Kamu yatırımlarında Adana diğer illere göre çok geride kaldı dedi.
     Yılmaz, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında,TBMMdeki 1 yıllık çalışmaları süresince, Adananın sorunlarını dile getirdiğini söyledi.
     Adanaya 10 yıldır gerektiği kadar yatırım yapılmadığını iddia eden Yılmaz, kentin, Şırnaktan sonra Türkiyede işsizlik oranının en yüksek il konumunda olduğunu ifade etti.
     Yılmaz, Adananın yaşanabilirlik açısından 40 ve 50nci sıralarda olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
     Kamu yatırımlarında Adana diğer illere göre çok geride kaldı. DPT verilerine göre Adanaya 1 yıl içerisinde yapılan yatırım 198 Milyon TL. Adanaya göre, Ankarada 15, İstanbulda 20, Diyarbakırda 5 katımız fazla yatırım yapılıyor. Nüfus olarak bizden küçük olan illere bile daha fazlası yapılıyor. Adanada toplanan vergilerle ve satılan 2B arazilerinin gelirleriyle, Ankara ve İstanbula yatırım yapılıyor.
     Yılmaz, Adanaya 2 milyar dolarlık yatırım yapılması konusunda ilgili bakanlardan söz almasına karşın, bunların yerine getirilmediğini de öne sürdü.
     Ülke gündemini de değinen Yılmaz, Suriye, Irak ve terör örgütüyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
     Toplantıya, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, merkez ilçe başkanları Yusuf Kanlı, Hüseyin Tumlukolcu, İbrahim Kara ve Mehmet Özcan ve bazı partililer katıldı.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber MHP Adana Milletvekili Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER