MHP Bilecik Milletvekili Şeker:

MHP Bilecik Milletvekili Şeker: -Hiç kimse, barış istemiyoruz demez. Barış hepimiz için, Türkiye için, dünya için gerekli


BİLECİK (A.A) - MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Türkiyenin gündemindeki terör sorununda çözüm süreci ile ilgili, Hiç kimse, barış istemiyoruz demez. Barış hepimiz için, Türkiye için, dünya için gerekli dedi.
     Bilecikin Bozüyük ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şeker, şu anda Türkiyenin gündeminde bir çözüm süreci olduğunu hatırlatarak, hiç kimsenin barış istemiyoruz demeyeceğini, barışın herkes için, Türkiye ve dünya için gerekli olduğunu vurguladı.
     Savaşı bitirecek olan çözüm, bu mudur- Süreçle ilgili neler denildiği, ne karar alındığı konusunda hiç kimse bir şey bilmiyor ifadelerini kullanan Şeker, şöyle devam etti:
     Son zamanlarda, Türkiyede öyle bir şeyler pompalanıyor ki, insanlar Türküm demeye çekinir oldu. Türkiyede hepimiz, yurt dışındaki birçok ülke gibi, Çerkezi, Abazhası, Kürdü, Manavı, bu mozağiğin içinde, Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşıyız. Kimsenin köküne, yetiştiği şehre, kaldığı bölgeye bir şey dediği yok. Ama TCnin belli bir Anayasası var. Bu Anayasa içinde, başkenti, bayrağı, İstiklal Marşı var ve TCnin bir vatandaşıyız. Ama bunlar mı ödün verilecek- Güneydoğuyla ilgili, acaba bir federasyon mu var- Daha sonraki günlerde neler olacak- Türkiyede her gün bu iş için yeni ödünler veriliyor.Türkiyede açıklanan rakamlara göre, Kürt ailelerle evlenen 7,5 milyona yakın insan var. Yani Türkiyede bu mozağiği bozmak mı istiyorlar- Temennimiz, biz haksız çıkarız. Umarım iyi şeyler olur.
    
     -Eski Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlunun tutuklanması -
    
     İçişleri Bakanlığınca 2012 yılının aralık ayında görevinden alınan eski Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun 21 Şubatta tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Şeker, Yaklaşık 15 yıldır görev yapmış bir belediye başkanımızın bu şekilde tutuklanması üzüntü verici bir durum. Ancak hakkında ağır ithamlar var. Savcılıkla ilgili görüşülen dosyalar var. Önümüzdeki günlerde her şeyin daha net olacağı inancındayım. İnşallah, iddialar yanlıştır, dışarı çıkar diye düşünüyorum. Allah kurtarsın diyorum. Allah, bırakın siyasetçileri, hiç kimseyi hapishaneye düşürmesin diye konuştu.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MHP Bilecik Milletvekili Şeker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER