MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: -Türkiyenin bugünkü durumunu göz önüne aldığımızda, acilen bu dokunulmazlık dosyaları, terörle bağlantılı olarak TBMMnin gündemine getirilmeli ve gereği yapılmalıdır (Fotoğraflı-Gör


NEVŞEHİR (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Türkiyenin bugünkü durumunu göz önüne aldığımızda, acilen bu dokunulmazlık dosyaları, terörle bağlantılı olarak TBMMnin gündemine getirilmeli ve gereği yapılmalıdır dedi.
     MHP Nevşehir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Kaya, burada yaptığı konuşmada, darbeleri araştırma komisyonunda bulunan 2 MHPli milletvekilinden birisi olduğunu söyledi.
     Komisyon karşısına çıkan eski bir genelkurmay başkanının sorulan sorular karşısında ellerinin titrediğini ifade eden Kaya, şunları ifade etti:
     Düşününki bir eski genelkurmay başkanı, zamanında öyle esmiş, böyle gürlemiş, yok türban şöyle olacak, yok böyle olacak, gelmiş komisyonun karşısında, soruşturma komisyonu sonuçta asacak değiliz, kesecek değiliz. Elleri titriyor yani ne yapacağını bilmiyor. Elleri titriyor böyle korkudan. Ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisi olarak 12 Eylül 1980 darbesiyle muhatap oldum, idamla yargılandım, en küçük bir tereddütüm olmadı. O koskoca genelkurmay başkanı. Adam genelkurmay başkanlığı yapmış elleri titriyor. Genelkurmay başkanlığı yapmış ikinci soruda ağlamaya başladı, bir komisyon üyesi, biraz sıkıştıran soru sordu şıpır şıpır ağlamaya başladı. 12 Eylül 1980in hemen öncesinde emniyet genel müdürlüğü yapmış birisi geldi. O dönemler için sağ sol kavgası diyor. Ya beyefendi dedim bu sağcılar ne için kavga ediyordu, solcular ne için kavga ediyordu bir de bunu söylesene bunların ne için kavga ettiğini biliyor musun- Sağ sol kavgası diyor yani bunların meseleye yaklaşımı bu kadar sığ, bu kadar basit.
    
     -Dokunulmazlıkların kaldırılması
    
     Konferansın ardından gazetecilerin Türkiye gündemine dair sorularını yanıtlayan Kaya, MHPnin BDPli milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunun ilk gündeme geldiği günden itibaren meclise taşınarak dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda irade ortaya koyduğunu belirtti.
     Kaya, BDPnin bölücü terör örgütüyle organik bir bağ içerisinde TBMMde siyasi uzantı işlevi gördüğünü ve dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini ileri sürerek, MHP olarak dokunulmazlıklar ilk kez gündeme geldiği zaman genel başkanımız özellikle bölücü terör örgütü ile ilişkili olarak meclise geldiği takdirde dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde tavrı olduğunu ifade etmiştir. O zaman ki çağrısında da genel başkanımız dokunulmazlık dosyalarının bir an önce meclise getirmek suretiyle bölücü terör örgütüyle organik bir bağ içinde olan TBMM siyasi uzantısı işlevini yerine getiren şahıslar hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması hususunu Türk kamuoyuyla paylaşmıştı diye konuştu.
    
     -Yan unsurlar devreye sokularak mesele sulandırılıyor
    
     Gazetecilerin, CHPnin kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebini sorması üzerine Kaya, bütün dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun parti programlarında olduğunu, fakat bölücü unsurların ön planda olduğu bir dokunulmazlık tartışmasında bu yaklaşımlarla meselenin ötelenmeye çalışıldığını ifade etti.
     Türkiyenin şu anda bir öncelik sıralaması yapıp acilen terörle ilgili dokunulmazlık dosyalarını TBMMnin gündemine alması gerektiğini kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
     Bu bölücü unsurlar, varken sadece başka bahaneleri, başka dokunulmazlıkları ileri sürmek suretiyle bu meselenin ötelenmeye çalışılması gibi bir durum söz konusudur. Dolayısıyla öncelikler sıralaması denilen bir şey vardır. Türkiyenin bugünkü durumunu göz önüne aldığımızda, acilen bu dokunulmazlık dosyaları, terörle bağlantılı olarak TBMMnin gündemine getirilmeli ve gereği yapılmalıdır. Yoksa, yapılanları öteleyici bir takım yan unsurları da devreye sokarak meseleyi sulandırma olarak görüyoruz biz.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER