MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -9 Eylül ruhunu benliğinde hisseden insanları 20 Nisanda Gündoğdu Meydanına bekliyoruz İktidarın İzmire bakış açısı asla değişmeyecek, İzmiri mutasyona uğratmaya çalışıyorlar


İZMİR (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Milli Değerleri Koru ve Yaşat mitinglerinin Bursanın ardından 20 Nisanda İzmir Gündoğdu Meydanında düzenleneceğini bildirdi.
     Tanrıkulu, partisinin İzmir teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin tarihi bir dönemeçten geçtiğini, MHPnin bu süreçte milleti uyanışa davet etme ve iktidarı uyarmayı amaçlayan mitingler düzenlediğini söyledi.
     Tanrıkulu, 9 ilde planlanan mitinglerin ilkinin 23 Martta Bursada Kuruluş temasıyla yapıldığını, ikincisi ve Bayrak adı verilen mitingin ise İzmirde yapılacağını aktararak, Bursada anlamlı bir başlangıç yaptık. Bir çınar ağacının kökü nasıl orada başlıyorsa bizim de başlangıcımız Bursadan oldu. Yüz binlerce insan kent meydanını doldurdu. Mitinge katılan insan sayısını az göstermeye çalışan kesimler var. Bu milletin uyanışıdır, bundan korkuyorlar. Türk milletini bölmeye çalışan insanların yüz ifadelerini herkese göstereceğiz dedi.
     İzmir ve İzmirliye büyük görev düştüğünü ifade eden Tanrıkulu, 9 Eylül ruhunu benliğinde hisseden insanları 20 Nisan saat 15.00de Gündoğdu Meydanına bekliyoruz diye konuştu.
     İzmirin ardından Adana, Erzurum, Konya, Elazığ, İstanbul, Samsun ve son olarak Ankarada miting düzenleyeceklerini bildiren Tanrıkulu, iktidarın parlamentoyu devreden çıkaran uygulamalarının millete şikayet edeceklerini belirtti.
    
     -Akil insanların belirlenmesi-
    
     Çözüm sürecinde görev alacak akil insanların belirlenmesi konusundaki değerlendirmesinin sorulması üzerine Tanrıkulu, akil kelimesinin anlamının yiyen kişi olduğunu savunarak, şunları söyledi:
     Bir şeyleri yiyecekler herhalde, onun için tespit etmişler. Milli mücadele döneminde akil adamlar tespit edilmiş, Amerikan, İngiliz mandasını kabul edelim demişlerdi. Büyük Ortadoğu Projesini ortaya koyanlar orijinal fikir bulamayınca tarihten esinlenerek uygulamalar yapıyor. Tarihe ciddi baksınlar, o kişiler zaman Türk milleti tarafından kovalanıp yuhalanmışlardır dedi.
     İsrailin özür dilemesinin arkasında bu ülkenin doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupaya satılması hedefinin yattığını ileri süren Tanrıkulu, resmi özür dilenmediğini, telefon görüşmesi üzerinden özür dilenmesinin resmi geçerliliği bulunmadığını iddia etti.
     Türkiyenin 2012 yılında yüzde 2.2 büyüdüğünü, bunun hükümet tarafından başarı gibi aktarıldığını söyleyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:
     Hatırlarsanız yumuşak iniş, sert iniş tartışmaları vardı. Bunun adı yumuşak veya sert iniş değil çakılmadır. Türkiye ekonomisi çakılmıştır. Nüfus artış hızı olan yüzde 1.2yi çıkardığınızda bir şey kalmıyor. Ülkemizin bu yıl ödeyeceği kısa vadeli borç 217 milyar dolardır. Merkez Bankasının uluslararası rezervi dahi bunu karşılamamaktadır. Bu son derece kaygı verici bir durumdur. Bunun nasıl bulunacağı belli değil. Türkiye ekonomik olarak önümüzdeki aylarda çok zor bir dönemeçten geçecek, buna hazır mı, karşılayabilecek bir durumda mı- Şimdiye kadar konjonktür, dünyada esen rüzgar, yelkenleri doldurdu gitti. Ama şimdiden sonrası meçhul.
    
     -Diyanet İşleri Başkanı Görmezin sözleri-
    
     Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin İzmir ile ilgili sözlerini de değerlendirerek, İzmirin dindarlığı ve inancı üzerinden sorgulamalar yapıldığını savundu.
     Diyanet İşleri Başkanlığının son olarak İzmire mahsus olmak üzere dini hayat araştırması anketi yaptığını öne süren Tanrıkulu, İzmirin dindarlığını sorgulayana kadar ülkede 10 yıldır yapılan yolsuzluklar ve hak yemeleri sorgulasınlar. İzmiri ötekileştirmeye çalışmasınlar. Bunlar o lafları rastgele söylemiyorlar, kasıtlı, bilerek ve isteyerek söylenen sözler. İktidarın İzmire bakış açısı asla ve asla değişmeyecek. İzmiri mutasyona uğratmaya çalışıyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER