Milletvekili Ercoşkun:

Milletvekili Ercoşkun: Fatih Sultan Mehmetin hocası, mutasavvıf, alim, tabip ve şair Akşemseddin Hazretleri bilimde ve tasavvufta olduğu gibi, tıp ve eczacılık alanında da büyük bir üne sahipti


BOLU (A.A) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fatih Sultan Mehmetin hocası, mutasavvıf, alim, tabip ve şair Akşemseddin Hazretleri bilimde ve tasavvufta olduğu gibi, tıp ve eczacılık alanında da büyük bir üne sahipti dedi.
     Ercoşkun, Fatih Sultan Mehmetin hocası Akşemseddinin vefatının 554üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Onun en büyük eseri, Fatih Sultan Mehmet gibi büyük bir devlet adamını yetiştirmiş olmasıdır. Fatih Sultan Mehmetin hocası, mutasavvıf, alim, tabip ve şair Akşemseddin Hazretleri bilimde ve tasavvufta olduğu gibi, tıp ve eczacılık alanında da büyük bir üne sahipti. Fatih Sultan Mehmet, İstanbulu kuşattığı zaman bilgisine olduğu kadar şahsına da büyük değer verdiği aksakallı alim Akşemseddinde beraberinde bulunuyordu. Şehzade Fatih, padişah olunca da yanından ayrılmaz, onun en yakın hocası olarak görevini sürdürdü.
     Akşemseddinin İstanbulun görünmez mimarı olduğunu belirten Ercoşkun, Akşemseddin Hazretleri ömrünün son altı yılını Bolunun Göynük ilçesinde ibadet ve fakir hastaları tedavi ile uğraşarak geçirdi. 1459 yılında Göynükte vefat etti. Akşemseddin Hazretlerinin kabrinin Göynükte olması bizlere ayrı gurur ve sorumluluk yüklemekte. İşte bu bağlamda bir kez daha bu yüce zatı rahmetle anıyor, yayınladığı eserlerindeki ufkun, ışığın yolumuzu aydınlatmasını temenni ediyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Milletvekili Ercoşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER