Mimarlar Odası Antalya Şubesi:

Mimarlar Odası Antalya Şubesi: -Başta Kesik Minare ve Hıdırlık Kulesi olmak üzere tekil yapılar ve alanların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması, Kaleiçinin tanıtımına çok önemli katkı koyacaktır


ANTALYA (A.A) - Mimarlar Odası Antalya Şubesinden yapılan açıklamada, Kesik Minare ve Hıdırlık Kulesi gibi yapıların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınmasının Kaleiçinin tanıtımı açısından önemli olduğu kaydedildi.
     Mimarlar Odası Antalya Şubesinde yapılan yazılı açıklamada, 2. Uluslararası Mimarlık Bienalinin 7 Eylül-7 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceği kaydedildi. Açıklamada, Kaleiçinin tanıtımını uluslararası alanda geliştirmek amacıyla Kaleiçi, Yat Limanı, Kalekapısı ve Cumhuriyet Meydanını kapsayan bölgenin bienal alanı olarak belirlendiği ve gerekli girişimlerin başlatıldığı bildirildi.
     Kaleiçindeki kültürel yapıların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alması için gerekli çalışmaları yapmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili yerlere yazılı çağrı gönderildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kaleiçi ile ilgili başlatılacak çalışma, Kaleiçinde uzun yıllardır süre gelen sorunlar nedeniyle ve Kaleiçinde sosyal ve kültürel yaşamın geçmişten geleceğe sürdürülebilir olmaması nedenleriyle zor gerçekleşebilir görünmektedir. Ancak başta Kesik Minare ve Hıdırlık Kulesi olmak üzere tekil yapılar ve alanların UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması, Kaleiçinin tanıtımına çok önemli katkı koyacaktır.
     Açıklamada, oda, tüm ilgilileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarını bu çalışmayı başlatmaya ve katkı koymaya çağrıda bulundu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Mimarlar Odası Antalya Şubesi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER