Minibüsün çarptığı kartal, tedavi altına alındı

Minibüsün çarptığı kartal, tedavi altına alındı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin İzmit ilçesinde servis minibüsünün çarpması sonucu yaralanan kartal, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavisi yapılmak amacıyla hayvanat bahçesine gönderildi.
     Bir otomobil fabrikasında işçi olarak çalışan Hakan Tekgül, 5 gün önce eve giderken servisin camına çarparak yaralanan kartalı, veterinere götürüp tedavi ettirdikten sonra evinde bakmaya başladı. Kartalın ayaklarını halen kontrol edememesi üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğünü arayan Tekgül, kartalı, hayvanat bahçesine götürmek için gelen ekiplere teslim etti.
     Kartalı teslim alan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürlüğünden Şehnaz Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki yaralı yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar geldiğinde, olay yerine gidip yaralı hayvanı alarak Darıcadaki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesine götürdüklerini söyledi.
     Bahar, yaptıkları protokol çerçevesinde yaralı yaban hayvanlarının veteriner tarafından hayvanat bahçesinde tedavi edildiğini belirterek, iyileşene kadar orada kalan hayvanların, tedavilerinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya bırakıldığını kaydetti.
    
     -Ender görülen türlerdin biri-
    
     Teslim aldıkları yaralı kuşun Şah kartal olduğunu dile getiren Bahar, Bu kuşumuz da aynı şekilde iyileştikten sonra doğaya salınacak. Görüldüğü kadarıyla fazla bir problemi yok dedi.
     Bahar, şah kartalın ender görülen türlerden biri olduğunu vurgulayarak, nesli azaldığı için kalan kuşlara özellikle önem verilmesi gerektiğini ifade etti.
     Yaralı kartalı teslim eden Hakan Tekgül ise kartalın 5 gün önce eve giderken fabrika servisinin camına çarptığını anlatarak, Sonra kartalı veterinere götürdük. Veteriner de kuşun kırık, çıkık gibi herhangi bir şeyi olmadığını, şokta olduğunu söyledi. Şuan durumu iyi ama ayaklarını kontrol edemiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Minibüsün çarptığı kartal, tedavi altına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER