Minik öğrenciler için ders zili çaldı

Minik öğrenciler için ders zili çaldı


ANKARA (A.A) - Beypazarı ilçesinde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı uyum programı başladı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür, Gazipaşa Mahallesinde bulunan Halide Edip Adıvar Anaokulu ile Kemal Milaslı İlköğretim Okulunu bu çerçevede ziyaret etti.
     Temur, burada yaptığı konuşmada, 9 bin öğrenci ile eğitim-öğretim yılının başlayacağını belirterek, bunlardan 3 bin öğrencinin orta öğretimde, 6 bin öğrencinin de ilköğretimde ders göreceğini bildirdi.
     4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından ana sınıflar ve 1. sınıflarda eğitim öğretime başlandığını, ilçe genelindeki ana sınıflarda bir sıkıntının olmadığını ifade eden Temur, ayrıca 4+4+4 eğitimine geçiş dolayısıyla ilçede okullarda bir sıkıntı olmadığını, tüm okulların eğitim-öğretime hazır olduğunu bildirdi.
     Temür, İlçe genelinde okullarda öğrenci başına düşen derslik sayısı ortalamalarda seyrediyor, yani bu okulumuzda 21 öğrenci bir sınıfta ders görecek. Ayrıca, ilçede öğretmen açısından da bir sıkıntı yok dedi.
     Bu arada bu yıl birinci sınıfa başlayan Ümran ve İrem Çalışoğlunun oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken, anneleri Nursel Çalışoğluda kucağında 1,5 aylık Zehra Begüm ile okula gelerek, kızları ile birlikte aynı sırayı paylaştı.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Minik öğrenciler için ders zili çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER