Minikler kumbaralarıyla Vana okul yaptırdı

Minikler kumbaralarıyla Vana okul yaptırdı -Kumbaram dolsun Vana okul olsun kampanyasıyla Vanda inşa edilen 8 derslikli okulun açılışı yapıldı -Vali Karaloğlu: -Bu okulun harcında, temelinde Türkiyede binlerce çocuğumuzu


VAN (A.A) - Kumbaram dolsun Vana okul olsun kampanyasıyla yaptırılan 8 derslikli Gonca Dergisi-Kardeşlik Ortaokulunun açılışı yapıldı.
     Muradiye ilçesi Ünseli Beldesi Fevzi Çakmak Mahallesinde, Kumbaram dolsun Vana okul olsun kampanyası kapsamında yaptırılan okulun açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, Kimse Yom Mu Derneğinin Vanlı depremzedenin yarasını sarmak için çaba sarf eden sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi.
     Derneğin, depremden kısa süre sonra bölgeye gelerek insanların barınması ve iaşesi ile ilgili çalışma yaptığını hatırlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Kimse Yok Mu Derneği, daha sonra minik yüreklere yayın yapan Gonca Dergisiyle Türkiye genelinde Kumbaram dolsun Vana okul olsun kampanyasını başlattı. Topladıkları yardımla Ünseli beldesinde yaptırdığı okulu bugün açıyoruz. Van depreminden sonra yaklaşık 74 hayırsever vatandaşımızla protokol yaptık. Bu okulların bir kısmı bitti. Ama içinde en sevimlisi, yüreğimizi en çok ısıtanı bu okul. Bu okulun harcında, temelinde Türkiyede binlerce çocuğumuzun gönülleri, minik yürekleri, elli kuruşları var. Onun için bu okul çok kıymetli. İnşallah bu okul isminde de olduğu gibi Türkiyede kardeşliğin güçlenmesine ve diğer 80 vilayetin kardeşliğinin güçlenmesine vesile olur.
     Işık Yayınları Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ise Kimse Yok Mu Derneği ile Gonca Çocuk Dergisinin depremden sonra ortaya koyduğu projenin verdiği mutluluğu dile getirdi.
     Kampanya kapsamında yaptırılan okulun harcında ayda 70 bin çocuğa dergisini ulaştıran okurların olduğunu ifade eden Çetintaş, Manisadan Rizeye, Diyarbakırdan Antalyaya, İstanbuldan Kölne kadar bu minik yüreklerin kardeşlik destanını, burada kardeşlik okulu olarak karşımızda görüyoruz. Bu yüzden onurlu ve memnunuz dedi.
     Konuşmalar sonrası Vali Karaloğlu, Çetintaşa katkılarından dolayı plaket verdi.
     Açılış kurdelesinin kesimi sonrası Karaloğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
     Okulun yapılmasına katkı sunanlar adına Vali Karaloğluna teşekkür eden öğrencilere, çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin - Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Minikler kumbaralarıyla Vana okul yaptırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER