MMO Antalya şubesinden Stratejik Planlama Yarışması

MMO Antalya şubesinden Stratejik Planlama Yarışması -En iyi stratejik planlamayı yapan hizmet ve üretim sektörü firmaları ödüllendirecek


ANTALYA (A.A) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya şubesi tarafından Stratejik Planlama Yarışması düzenlenecek.
     MMO Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, yaptığı açıklamada, amaçlarının stratejik planlama konusunda sektör temsilcilerinde bilinç oluşturmak olduğunu belirtti.
     Kamu ve özel sektörde hizmet veren firmaların planlama yaptıklarında hedeflerine daha doğru şekilde ilerleyeceklerini ifade eden Barut, stratejik planlamanın sağladığı en önemli yararın yöneticiye uzun vadeli düşünme ve görme ufku kazandırdığını vurguladı.
     Barut, düzenleyecekleri Stratejik Planlama Yarışmasının firma yöneticilerini stratejik açıdan önemli konu ve faktörlerin neler olduğunu anlamasına ve onlara odaklanmasına imkan sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Ülkemizdeki birçok özel sektör kurumu, kamu kuruluşu ve belediyelerimiz stratejik planlarını oluşturmakta ve bu planları hayata geçirmeye çalışmaktadır. Yaygın modern yönetim yaklaşımlarından birisi olan stratejik planlamanın öneminin bölgemizde daha iyi kavranılması ve konunun ön plana çıkması amacıyla Makine Mühendisleri Odası Antalya şubesi olarak, gerek kamu gerekse özel sektör kurumlarının katılabileceği bir yarışma düzenlemekteyiz. Yarışmaya Antalya sınırları içinde kamu ve özel sektörde hizmet veren firmalar katılabilecektir.
     Yarışmada, kamu sektörü için yapılacak başvurularda 2010-2012 yıllarında hazırlanmış stratejik planlamalar, özel sektörde ise en az 4 yıllık zamanı kapsayan çalışmalar dikkate alınacak.
     Başvurular 23 Kasıma kadar MMO Antalya Şubesine CD ve dosya teslim edilerek yapılacak. Sunulan çalışmalar, odanın endüstri mühendislerinden oluşan stratejik planlama komisyonunca değerlendirilecek. MMO Antalya şubesi en iyi stratejik planlamayı yapan hizmet ve üretim sektörü firmalarını ayrı ayrı ödüllendirecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MMO Antalya şubesinden Stratejik Planlama Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER