Mobilyacılar sigorta yaptıramamaktan şikayetçi

Mobilyacılar sigorta yaptıramamaktan şikayetçi -ANKMOB Başkanı Taklacı: Şirketler riskli gördükleri için mobilya imalat ve boya atölyeleri sigortalamıyor. Bu mesleği seçtik, suç mu işledik- Devletten sigorta güvencesi istiyoruz


ANKARA (A.A) - Hüseyin Karatepe - Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası (ANKMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, mobilya imalat ve boya atölyelerinin sigorta yapılması konusunda sıkıntı yaşandığı belirterek, Devletten sigorta güvencesi istiyoruz, işimizin güvencesini kim verecek- dedi.
     Taklacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sitelerde mobilya imalat ve boya atölyeleri sahibi esnaf ve sanatkarların işyerlerini sigorta yaptıramamaktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.
     Taklacı, Mobilya imalatı sektöründe faaliyet gösteren boyacı, esnaf ve sanatkarların, risklerinin yüksek olması gibi nedenlerle sigorta taleplerinin, şirketler tarafından kabul edilmediğini vurguladı.
     Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini istediklerini dile getiren Taklacı, Bu işyerlerini neye göre riskli meslekler arasında gösterdiklerini anlayamıyoruz. Sigorta şirketleri mobilyacı, boyacı esnaf ve sanatkara üvey evlat muamelesi yapmaması gerekiyor. Bu mesleği seçtik, suç mu işledik, bizim suçumuz ne- diye konuştu.
    
     -İşimizin güvencesini kim verecek--
    
     Mobilya üretim ve boyama yapan imalat atölyelerini, diğer işyerlerinden ayıran büyük bir riskin olmadığını kaydeden Taklacı, işyerlerinde yangın, su, kaza, hırsızlık gibi riskler için sigorta yapıldığını vurguladı.
     Sigorta şirketlerinin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini ve devletten de destek beklediklerini söyleyen Taklacı, şunları kaydetti:
     Devletten sigorta güvencesi istiyoruz. İşimizin güvencesini kim verecek- Sigorta, işyeri sahiplerinin hem maddi açıdan hem de psikolojik olarak rahatlamasını sağlıyor. Bu durum ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnaf ve sanatkarlarımızı çok zor durumda bırakıyor. Bu mağduriyetin önlenmesi için destek bekliyoruz ve her türlü çalışmayı da sürdüreceğiz.
    
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Mobilyacılar sigorta yaptıramamaktan şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER