Mudurnuda halk oyunları gösterisi

Mudurnuda halk oyunları gösterisi


BOLU (A.A) - Bolunun Mudurnu ilçesinde, öğretmenler tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi.
     Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen, Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediyesi, Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında 30 öğretmenin halkoyunu gösterisinde bulunduğunu belirtti.
     Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Kundakcı da "Mudurnu buram buram tarih kokan, bütün kültürel değerleri çok küçük olmasına rağmen yaşatan, her geleninde tarihi değerlerle karşı karşıya kalacağı bir ilçe. Mudurnuda böyle bir etkinlik yapmak bizi çok memnun etti" diye konuştu.
     Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ise "Kültürlerimizin paylaşılması folklorik değerlerin korunması yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen folklor gösterilerine katılan ekiplere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
     Etkinlik kapsamında Gaziosmanpaşa ilçesinde görev yapan 30 öğretmenin oluşturduğu halk oyunları ekipleri Mudurnululara gösteri yaptı. Gösteride, birbirinden güzel şarkıları seslendiren öğretmenler daha sonra Ege ve Bitlis yöresine ait halk oyunlarını oynadı. Öğretmen isimli tiyatro oyununu da sahneleyen öğretmenler, düzenledikleri kına gecesinde damat tıraşı ve gelin kınası yaktı.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Zafer Göder
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Mudurnuda halk oyunları gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER