Muğlada geçen yıl derbi maçı sonrasında

Muğlada geçen yıl derbi maçı sonrasında çıkan olaylar -Marmariste Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen yıl yapılan maçın ardından iki takımın taraftarları arasında çıkan kavgada başından yaralanan Fenerbahçe taraftarının açtı


MUĞLA (A.A) - Marmaris ilçesinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen yıl yapılan maçın ardından iki takımın taraftarları arasında çıkan kavgada başından yaralanan Fenerbahçe taraftarı Ersin Alperin açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.
     Marmaris 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına Ersin Alper katıldı.Alperi yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan G.Y. ise duruşmaya gelmedi.
     Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     Ersin Alper, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl takımının galibiyetini kutlamak amacıyla Atatürk Caddesinden geçerken Galatasaray taraftarlarının aracına bira şişesi fırlattıklarını ileri sürdü.
     Bunun üzerine arkadaşları ile otomobilden inerek şişeyi atanların yanına gittiklerini ifade eden Alper, Otomobilde çocuklar da vardı. Onlara da gelebilirdi. Bu sırada bir kişi arkadan sert bir cisimle kafama iki defa vurdu. Başıma 13 dikiş atıldı. Ölümle sonuçlanan bir olay da olabilirdi dedi.
     Olayın ardından yaralanmasına neden olan kişiyi televizyonda yayınlanan haberlerin görüntülerinden tespit ettiğini söyleyen Alper, Yapanın yanına kar kalmaması için olayı yargıya taşıdım. Bu tür olayların tekrarlanmaması için davamı sonuna kadar sürdüreceğim. Bu davanın futboldaki şiddet olaylarının önüne geçilmesi için örnek oluşturmasını diliyorum diye konuştu.
     Geçen yılın mart ayında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan, Fenerbahçenin 2-1lik üstünlüğüyle sonuçlanan maçın ardından iki takım taraftarları arasında Marmariste Atatürk Caddesinde olaylar çıkmış, bazı taraftarlar yaralanmıştı.
     Olayda yaralanan Ersin Alper, başına sert bir cisimle vurarak yaralanmasına neden olduğunu iddia ettiği G.Yden şikayetçi olmuştu.
     (LK-KG-HS-HAN)
<< Önceki Haber Muğlada geçen yıl derbi maçı sonrasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER