Muğlada şiddetli yağış

Muğlada şiddetli yağış -Milas ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kemikler köyünde 10 civarında evin bodrum ve giriş katlarını su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı, 100 civarında kümes hayvanı telef oldu


MUĞLA (A.A) - Milasta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kemikler köyünde 10 civarında evin bodrum ve giriş katlarını su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı, 100 civarında kümes hayvanı telef oldu.
     Milasta gece başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden şiddetli yağış nedeniyle ilçeye bağlı Kemikler köyünde 10 civarında evin bodrum ve giriş katları sular altında kaldı. Tek katlı evlerde mahsur kalanlar, komşularının ikinci ve üçüncü kattaki evlerine sığındı.
     Bölgede park halinde olan ve sular içinde kalan bazı araçlar, iş makineleri yardımıyla başka yere götürüldü. Su baskını nedeniyle 100e yakın kümes hayvanı telef oldu. Ayrıca bazı tarım alanları da sular altında kaldı.
     Şiddetli yağış sırasında ilçe merkezi Hayıtlı Mahallesinde Süleyman Sezgine ait evin çatısına yıldırım düştü. Çıkan yangın, Milas Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın sonucu evin çatısında maddi hasar oluştu.
     Köylülerden Nevzat Bulut, yıllardan bu yana bölgede aynı sorunu yaşadıklarını ifade ederek, Bölgedeki altyapı ve kanallar temiz olmadığı için her yıl aynı manzara yaşanıyor. Birçok kez dilekçeyle müracaat etmemize rağmen kimse yardımcı olmuyor. Çok sayıda kümes hayvanım telef oldu dedi.
     Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağış sonucu bölgede mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için ekipleri bölgeye sevk ettiklerini anlatarak, bölgede suyun tahliye edilmesi için çalışmalara başlanacağını kaydetti.
     Öte yandan Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte Milasta metrekareye 37 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER