Muşta kömüre alıcı bulunamıyor

Muşta kömüre alıcı bulunamıyor


MUŞ (A.A) - Muşta hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sebebiyle, geçen yıla oranla kömür satışlarında ve fiyatında düşüş yaşandığı bildirildi.
     Geçen yıl yaşanan şiddetli kışa göre hazırlık yapan kömür satıcıları, kış mevsimin geçmiş yıllara oranla az yağışlı ve sıcak geçmesi sebebiyle stoklarının ellerinde kaldığını söyledi.
     Kışın sıcak ve yağışsız geçmesi sebebiyle satışlarında geçen yıla oranla ciddi bir düşüş olduğunu kaydeden kömür satıcısı Yunus Sevinç, geçen yıl bu mevsimde kömür fiyatlarının tavan yaptığını ve piyasada kömür bulunamadığını anımsattı.
     Sevinç, şöyle konuştu:
     Geçen yıl çok sert bir kış yaşandı. Biz de bu yıl hazırlığımızı ona göre yaptık ama satışlar beklediğimiz gibi olmadı. Bu yıl da hazırlığımızı ona göre yaptık. Ancak kış geçen yıl ki gibi etkili olmayınca, beklediğimizi bulamadık ve stoklarımız olduğu gibi duruyor. Kömür fiyatları geçen yıla oranla düşük. Geçen yıl vatandaş aldığı kömür almaya gelince kömür bulamıyordu. Çünkü geçen yıl hava çok soğuktu. Ama bu yıl öyle değil.
     Geçen yıla oranla, her tür kömürün fiyatında ortalama 100 lira fiyat düşüşü olduğunu söyleyen Sevinç, düşük fiyata rağmen vatandaşın kömür alma ihtiyacı duymadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Kadir Tunç
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta kömüre alıcı bulunamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER