Muşta yeni imar planı çalışmaları

Muşta yeni imar planı çalışmaları


MUŞ (A.A) - Belediye Başkanı Necmettin Dede, Eğer yeni imar planı biterse, nüfus cüzdanımıza kavuşmuş olacağız. Bu da benim dönemimde yapacağım en büyük hizmet olacak dedi.
     Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, imar planıyla ilgili yolsuzluk yapıldığı gibi birtakım dedikoduların ortaya atıldığını belirtti.
     Bu konuda kendilerinin ve belediyenin hiçbir kusurunun bulunmadığına dikkati çeken Dede, şöyle konuştu:
     Bunda kusur varsa, Ankaradaki taşeron firma ve İller Bankası bundan sorumludur. İkinci bir ihaleye çıktık. Bu ihale safhasında bin 680 şikayet dilekçesi var. Teknik bir heyetle bu dilekçeleri tek tek araştırmaya ve incelemeye aldım. Bunun yanında Ankaradaki revizyon ihalesi de devam etmekte. Belediye olarak revizyon çalışmamızı yapacağız. Ondan sonra ikisini de karşılaştıracağız. Şikayet dilekçelerini ekrana getireceğiz ve Sayıştaya göstereceğiz. Bu şekilde bütün konular hukuki, adaletli ve eşit şekilde bitmiş olacak.
     Gelen şikayet dilekçelerinin Muş Belediyesi İmar Müdürlüğü ve mühendisler tarafından değerlendirildiğini anlatan Dede, başkanlık makamında mühendislerin günlerdir bu konuyu tartıştığını kaydetti.
     Dede, imar planını en iyi şekilde yapmak için çaba sarf ettiklerini bildirerek, mühendislerin yapılan şikayetleri harita üzerinde tek tek görüşerek ortak karar aldığını ifade etti.
     Dede, Mühendislerimizin çalışmaları sonucu daha güzel bir imar planımız olacak. İmar planını nüfus cüzdanı olarak görüyorum. Eğer imar planı biterse, nüfus cüzdanımıza kavuşmuş olacağız. Bu da benim dönemimde yapacağım en büyük hizmet olacak. Bunu başarmak çok zor. 20 ile 25 yıldır bunu başaramayanlar var. Ama gecikmeli de olsa bu işi bitireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta yeni imar planı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER