Nasreddin Hoca fıkraları şarkı oldu

Nasreddin Hoca fıkraları şarkı oldu -Ses sanatçısı Erol Büyükburç, Akşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında Nasreddin Hocanın bazı fıkralarını şarkı haline getirdi -Büyükburç, albümdeki bir şarkı için Akşehire gelerek Na


KONYA (A.A) - Ses sanatçı Erol Büyükburç, Akşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında Nasreddin Hocanın bazı fıkralarını şarkı haline getirdi.
     Akşehir Belediyesi ile Erol Büyükburçun ortak projesi kapsamında yapılan bir albümde Nasreddin Hocanın 10 fıkrası, şarkı haline getirildi.
     Sanatçı Erol Büyükburç, albümde yer alacak bir şarkı için Akşehire gelerek klip çekimleri yaptı.
     Halim Ne Olurdu-Kabak isimli şarkı için Nasreddin Hoca Türbesi, Tekke Köyü, Gülmece Parkı, Akşehir Mutfağı, Akşehir Evi ve Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi gibi mekanlarda çekimler yapıldı. Klibin bir bölümünde ise Erol Büyükburç, Nasreddin Hoca kostümü giydi.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, bu projeyle Nasreddin Hoca fıkralarını özellikle çocuklara ve gençlere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Oğul, Büyükburça projeye katkılarından dolayı teşekkür etti.
     Büyükburç ise bir Nasreddin Hoca sevdalısı olduğunu belirterek, Bu çalışmayı çok büyük bir zevkle yaptım. 10 fıkrayı şiirleştirip besteledim. Menajerim Osman Nuri Yazıcı ile birlikte Akşehirde güzel bir klip çalışması yaptık. Ayrıca Nasreddin Hocamızın kimliğini ifade eden bir de şiir yazdım. Böylece Nasreddin Hocanın asıl kimliğini, onun özgün kimliğini aktarmak, yansıtmak adına çok önemli bir çalışma yaptığımıza inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Nasreddin Hoca fıkraları şarkı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER