NEÜde Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim

NEÜde Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim Fırsatları semineri verildi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Gülşehir Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine yönelik Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim Fırsatları konulu seminer verildi.
     Gülşehir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda NEÜ Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Serkan Başar tarafından verilen seminere, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Mehtap Aracı, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı ve Gençlik Programını katılımcılara anlatan Başar, öğrencilerin Erasmus, Farabi gibi programların yanı sıra Work and Travel, Genç tur, Avrupa Gönüllü Hizmeti gibi programlardan nasıl faydalanabilecekleri hakkında bilgiler verdi.
     Türk Ulusal Ajansı tarafından 2012 yılında verilen 21 milyon avro hibenin yaklaşık 1 milyon avrosunun Nevşehire verildiğini kaydeden Başar, Nevşehirden yüzlerce kişinin bu programdan faydalanarak Avrupanın çeşitli kentlerinde eğitim alma fırsatına sahip olduklarını söyledi.
     Başar ayrıca, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen mali destek programlarında da TR71 bölgesinde (Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde) en çok hibeyi almaya hak kazanan ilin Nevşehir olduğunu kaydetti.
     Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Aracı da, Başara teşekkür ederek, Gülşehir Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Şubat ayına kadar iki projeyi tamamlama ve hayata geçirme sözü verdi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜde Avrupa Birliği ve Yurtdışı Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER