NEÜ Ali Dirikoç Anaokulunun temeli atıldı

NEÜ Ali Dirikoç Anaokulunun temeli atıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesine (NEÜ) hayırsever işadamı Ali Dirikoç tarafından yaptırılan anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.
     NEÜ yerleşkesinde gerçekleşen törene, Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, hayırsever işadamı Ali Dirikoç, belde belediye başkanları ve üniversite personeli katıldı.
     Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde vefat eden Nevşehir eski valilerinden Şinasi Kuşun 1995-1996lı yıllarda üniversitenin kurulması için ilk adımı kendisinin attığını, hatta o süreçte devlet üniversitesi kurulmazsa özel üniversite kurulmasına yönelik alt yapı çalışmaları yaptığını anımsatarak, Kuşa Allahtan rahmet diledi.
     NEÜnün 5. yaşını doldurup 6. yaşına girdiğini, bu süreçte de anaokulu temelini atmanın güzel bir tesadüf olduğunu kaydeden Savaş, eğitimin okul öncesinde başladığını ve böyle bir eğitim yuvasında eğitim veren insanların çocukları için yapılan bir okulun son derece önemli olduğunu söyledi.
     Feralan ise, 2007den itibaren NEÜnün kampüsünün oluşturulmasında Ali Dirikoç ve Dirikoç ailesinin liderlik ettiğini ve bundan sonraki süreçte de bunun devam edeceğine inandıklarını söyledi.
     Kayseri örneğinde olduğu gibi Nevşehirde de her kurumla birlik ve beraberliğin sağlanarak NEÜnün bugün ki konumuna geldiğini ifade eden Feralan, kendilerininde Ankarada üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini son olarak NEÜye 2 milyon TLlik ek bütçe çıkarılmasını sağladıklarını belirtti.
     Belediye Başkanı Ünver de, NEÜnün kuruluş sürecinde o dönemler gazeteci olarak yakından takip ettiğini, o günlerden bugüne NEÜnün gelişimini gururlanarak takip ettiklerini vurguladı.
     Ali Dirikoçun NEÜde ve Nevşehir genelinde önemli hayır hizmetlerinin olduğunu ve belediye olarak Dirikoçun ismini Nevşehirin en önemli bulvarına verdiklerini kaydeden Ünver, Dünyada nice diktatörler gelip geçti, nice zalimler geldi geçti ama onları bilen hatırlayan çok azdır. Ama Ali ağabey gibi ölmeden dünyaya önemli hizmetleri veren hayır işi yapan insanların sonsuza denk isimlerini yaşayacaktır dedi.
     Ayrıca Nevşehir Kalesi ve çevresinde bulunan yeraltı şehri çalışmalarında NEÜ Jeofizik bölümünün kendilerine çok büyük katkı sağladığını ifade eden Ünver, belediye olarak Jeofizik bölümünün tüm teknik ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını kaydetti.
     Rektör Kılıç da, NEÜnün önemli eksiklerinden biri olan anaokulunu yine bir hayırsever desteği ile yaptırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     NEÜnün kurulduğu günden itibaren önemli önemli derecede hayırsever desteği aldığını üniversite şehir bütünleşmesinin önemli bir örneğinin Nevşehirde yaşandığını belirten Kılıç, Nevşehirin bu konumuyla her yerde örnek olarak gösterildiğini ve konuşulduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından Alki Dirikoça Vali Savaş ve Rektör Kılıç teşekkür plaketi takdim etti.
     Program, İl Müftüsü Yakup Öztürkün duaları ile protokol üyelerinin aynı anda butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜ Ali Dirikoç Anaokulunun temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER