NEÜ Rektör adayı Yazar sendikaları ziyaret

NEÜ Rektör adayı Yazar sendikaları ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Süleyman Yazar, Nevşehirde faaliyet gösteren eğitim sendikalarını ziyaret etti.
     İlk olarak Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesini ziyaret eden Yazarı, burada Şube Başkanı Mustafa Uğur ve diğer üyeler karşıladı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uğur, NEÜnün yeni kurulan üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olduğunu, bundan sonraki süreçte de NEÜyü kim daha iyi ileriye götürecekse o adayın kazanmasını istediklerini söyledi. Uğur, tüm adaylara da başarılar dilediğini ifade etti.
     Yazar da, demokratik bir ortamda bu süreci götürmek istediklerini, kimin için hayırlısı ise onun rektör seçilmesini temenni ettiklerini belirtti.
     NEÜdeki birlik ve beraberliği sağlayıp bütün farklı fikirleri değerlendirip karar alan bir yönetim olmanın gayreti içinde olacaklarını kaydeden Yazar, Rektör olarak seçilirsem, kendi başına karar veren değil karar verme aşamasında kara verme mekanizmasına birçok kişiyi dahil etmeyi hedefliyorum. Burada STKların yeri önemli dedi.
     Projelerinden de bahseden Yazar, Tıp Fakültesi kurulması yönündeki fikrinin devam ettiğini, kendilerinin kanundan haberdar olduğunu fakat birçok örnek ilde olduğu gibi ilde bulunan mevcut hastanelerle entegre olup tıp fakültesinin açılabileceğini kimsenin gözden kaçırmaması gerektiği kaydetti.
     Ayrıca Türkiyede hiçbir yerde olmayan Dil Köyü projesine de çok önem verdiğini anlatan Yazar, Dil Köyü projesi ile Nevşehiri dil öğrenmek isteyen yerli ve yabancı öğrencilerin geldiği merkez haline getireceklerini ifade etti.
     Türk Eğitim-Sen ziyaretinin ardından Eğitim Bir-Sene geçen Yazarı, burada da Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir karşıladı.
     Bir süre Özdemir ile de görüşen Yazar, daha sonra buradan ayrıldı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NEÜ Rektör adayı Yazar sendikaları ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER