Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı -Bayburt Belediye Başkanı Polat: Nevruz, baharın müjdeleyicisi, coşku ve heyecanın rengi, yakılan ateşlerle alevlenen sevgi seli, bereket ve bolluk simgesi, güçlenen kardeşlik bağlarıdır


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, nevruzun, baharın müjdeleyicisi, coşku ve heyecanın rengi, yakılan ateşlerle alevlenen sevgi seli, bereket ve bolluk simgesi, güçlenen kardeşlik bağları olduğunu bildirdi.
     Polat, nevruz dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanları birbirine sıkı sıkıya bağlayan, baharın habercisi olan nevruzun, atalarımızın örf ve adetini günümüze taşıyan, ruhları ısıtan kültür ateşi olduğunu belirtti.
     Polat, şunları kaydetti:
     Nevruz, baharın müjdeleyicisi, coşku ve heyecanın rengi, yakılan ateşlerle alevlenen sevgi seli, bereket ve bolluk simgesi, güçlenen kardeşlik bağlarıdır. Farklı renklerin, dinlerin, dillerin kaynaştığı hoşgörü bayramıdır. Kültürümüzün ayrılmaz geleneği olan nevruz, beraberinde kardeşlik duygularını, yaşama sevincini ve huzuru yanında getirir. Bu duygu ve düşüncelerle yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken bunun dostluğa, mutluluğa, bolluğa,sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını ve şölen havasında kutlanmasını diliyor, tüm Bayburt halkına selam ve sevgilerimi iletiyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER