Niğdede enerji teknisyenleri yetişecek

Niğdede enerji teknisyenleri yetişecek


NİĞDE (A.A) - Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açılan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü sayesinde Niğdede enerji teknisyenleri yetişecek.
     İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yaptığı açıklamada, Türkiyede sadece iki ilde açılan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümüne SBS puanı ile öğrenci alınacağını ifade etti.
     Geleceğin enerji ihtiyacının yüzde 30unun yenilenebilir enerji sektöründen karşılanacağını belirten Ekinci, bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacının olacağını vurguladı.
     Geleceğin mesleğinin yenilenebilir enerji olacağını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:
     Endüstri Meslek Lisesi ile Niğde Belediyesinin ortaklaşa olarak hazırladıkları proje Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 315 bin liralık hibe ve eş finansman ile desteklendi. Okulumuzun yenilenebilir enerji projesi, güneşten elektrik enerjisi elde edilmesi ve bunun tarımsal sulamada kullanılması olarak özetlenebilir. Bu proje kapsamında yetişmiş eleman ihtiyacı da okulumuzda yeni açılan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü ile giderilmeye çalışılacaktır. Türkiyede sadece iki ilde açılmasına izin verilen bu bölümden yetişen öğrencilerin işleri mezun olur olmaz hazır olacak.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Niğdede enerji teknisyenleri yetişecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER