Nizipte 600 kınalı keklik doğaya salındı

Nizipte 600 kınalı keklik doğaya salındı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde 600 kınalı keklik doğaya salındı.
     Gaziantep Erikçe Keklik Üretme İstasyonundan ilçeye getirilen 600 kınalı keklik, Keklik köyünde düzenlenen törenle doğaya bırakıldı.
     Orman ve Su işleri Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözel, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle doğal habitatların bozulmaya devam ettiğini ve nesli tehlikede olan yaban hayvanı sayısının gün geçtikçe arttığını ifade etti.
     Erikçe Keklik Üretme İstasyonunda üretilen kekliklerin, Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı kapsamında doğaya salındığını ifade eden Gözel, Bu yıl keklik yerleştirme çalışmaları Nizip, Şehitkamil ve İslahiye ilçelerinde yapılacak. Şimdiye kadar Gaziantepte 6 bin keklik doğaya bırakıldı dedi.
     Gözel, keklik yetiştirilecek alanların 2012-2013 av döneminde Merkez Av Komisyonu tarafından Yaban hayvanı yerleştirme sahası olarak ilan edildiğini ve bu alanlarda av yasağı getirildiğini belirtti.
     Kekliklerin doğaya bırakılmasının bozulan ekolojik dengenin düzelmesine katkıda bulunduğunu, keklik popülasyonunu arttırdığını ve zirai mücadeleye yardımcı olduğunu dile getiren Gözel, yapılan çalışmaların sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimine katkı sağlayacağını kaydetti.
     Programa Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Nizipte 600 kınalı keklik doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER