Norveçin Ütoya Adasındaki terör saldırısı

Norveçin Ütoya Adasındaki terör saldırısı -Saldırıda hayatını kaybeden Gizem Doğan, ölümünün birinci yılında anıldı


GAZİANTEP (A.A) - Norveçin Ütoya Adasında 22 Temmuz 2011de düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Gizem Doğan, ölümünün birinci yılında anıldı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezinde düzenlenen anma törenine Gizem Doğanın yakınları ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Norveç milli marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, dünyanın neresinde bir Gaziantepli varsa onun yanında olduklarını belirtti.
     1 yıl önce terör saldırısında hayatını kaybeden Gizem Doğanın anısını yaşatmak için kurdukları merkezde binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Güzelbey, Gizem, iyi yetişmiş, hayatı ve sanatı seven bir insandı. Gizem bir eğitim merkezinde hayatını kaybetti, biz de Gaziantepte yaptığımız eğitim merkezine onun adını verdik. Onun adını ve hatırasını Gaziantepte yaşatmak istiyoruz. Bu merkezin barışa ve dostluğa katkı sağlamasını istiyoruz dedi.
     Gizemin annesi ve babasıyla sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Güzelbey, Yakın bir mesafe olsaydı onlar da gelecekti. Gizemin ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Gizeme Allahtan rahmet diliyorum. Sevenlerinin gözü arkada kalmasın, hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Tören, dua okunmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz/Mehmet Öztaş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Norveçin Ütoya Adasındaki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER